Oljeprisen har lenge blitt preget av vekslende tiltro til at Opec klarer å komme til enighet om produksjonsfrys eller kutt, og tirsdag peker pilene igjen oppover. Oljeprisen hadde nådd sitt laveste punkt på en måned, men øker tirsdag etter at Opec mandag ble enige om en langsiktig strategi, skriver Reuters.

Enigheten tolkes ifølge nyhetsbyrået som en indikasjon på at kartellet er i ferd med å bli enige om en felles løsning for å styre produksjonen.

Oljeprisen stiger noe etter å ha nådd et bunnpunkt for den siste måneden.
Oljeprisen stiger noe etter å ha nådd et bunnpunkt for den siste måneden.
 

Usikker plan

Prisoppgangen ventes imidlertid å være begrenset, ettersom det kommer nye indikasjoner om rekordproduksjon fra gruppen.

Prisene falt kraftig mandag, men er noe opp tirsdag.

- Etter et så dramatisk fall kan dette være en litt teknisk korreksjon. Jeg er fremdeles pessimistisk i forhold til olje i forhold till omOpec-avtalen vil bli gjennomført, sier Jonathan Chan, oljeanalytiker i Phillip Futures i Singapore til Reuters.

Mindre sannsynlig avtale

Oljeprisen hadde økt 13 prosent siden Opec 27. september la frem planer om tiltak for å begrense produksjonen. Den langsiktige strategien de ble enige om mandag handler om å ta begynne å styre markedet igjen og være proaktive i forhold til å planlegge markedsendringer. Men organisasjonen har foreløpig ikke klart å bli enige om spesifikke vilkår og kvoter.

Opec har varslet at en plan skal være klar innen utgangen av november.

- Mangelen på fremgang i innføring av produksjonskvoter og den økende uenigheten mellom Opec-produsenter tyder på en fallende sannsynlghet for at man får en avtale innen 30. november, skriver Goldman Sachs i en oppdatering, melder Reuters.

Les også:

Nå er 40.000 oljejobber borte

  Odfjell kjøper skip for to milliarder kroner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.