Paris, Frankrike: Opel stolte ikke helt på småbilen Corsa alene, og hentet inn supermodellen Claudia Schiffer da de skulle avduke den femte generasjonen småbil under bilutstillingen i Paris.

Den lille bilen har selvsagt vokst betydelig siden den kom for 32 år siden. Ut fra samlebåndet har det kjørt nesten 12 millioner Corsa.

Ifølge produsenten skal den nye bilen gi en langt mer premium følelse enn før, og interiørt ser det lovende ut. Dagens Opel-modeller har en lang rekke knapper i midtkonsollen, som kan være vanskelig å sette seg inn i. Nå er mesteparten av dette erstattet av en sentralt plassert skjerm og noen få og selvforklarende brytere og knapper. Vi håper etterhvert at Opels større modeller kan arve mer av slikt fra sin ferske lillebror.

Nye Corsa arver andre veien flere avanserte førerstøttesystemer som vi kjenner fra større Opel-modeller.

Blindsonevarsling, Opel Eye frontkamera med skiltgjenkjenning, varsling ved uønsket filskift, automatisk blending av lys, og kollisjonsvarsling som varsler for fare for påkjørsel bakfra med et rødt varsellys som vises i frontruten.  Bilen finnes også med en parkeringsassistent som automatisk styrer deg inn på parkeringsplassen.

Fra laveste utstyrsnivå kommer Corsa med komfortutstyr som klimaanlegg, oppvarmet skinnratt, DAB+ og City-mode for enklere manøvrering i trange bygater. På høyeste utstyrsnivå, "Premium", er utstyr som delskinnseter, Bi-Xenon med svinglys og LED kjørelys, tåkelys, dobbelt bagasjeromsgulv, elektronisk klimaanlegg, infotainmentsystem med stemmekontroll, enkel smarttelefon-tilkobling, integrert berøringsskjerm, avstandssensor, ryggekamera og regnsensor som standard.

- Nye Opel Corsa med vår nyutviklede sterke 90-hesters Ecotec Direct Injection Turbo-motor, får en startpris ned mot 160.000 kroner. Vi sikter mot 1000 solgte Corsa i Norge neste år, sier administrerende direktør i Opel Norge, Bernt G. Jessen.

Sammen med den nye tresylindrede turbomotoren kommer en helt ny sekstrinns girkasse med kompakt design og en tørrvekt på bare 37 kilo.

Nytt hjuloppheng og forbedret demperkarakteristikk skal sørge for at Opel Corsa har fått mer presis styring og bedre balanse.

Opel Corsa lanseres i Norge som femdørsutgave i januar 2015.

Se bilder av mange av nyhetene i Paris:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.