- Velger du Opel, så velger du å stå frem som litt selvstendig. Opel er det tyske premiummerket for folket, uten at vi priser oss opp så høyt som premiummerkene gjør. Vi er ikke snobbete eller høye på pæra, sier Opel-sjef Bernt G. Jessen.

Tirsdag hadde den norske Opel-sjefen hentet inn den nye modellen Astra til hovedkontoret på Kjeller utenfor Oslo. En bil som offisielt skal ha sin premiere under bilutstillingen i Frankfurt i september.

Jessen har store forventninger til kompaktbilen som skal konkurrere med bestselgeren Volkswagen Golf og tilsvarende biler i den populære kompaktklassen.

-Vi bør kunne selge like mange biler som Ford Focus, sier Jessen.

Registreringstallene for årets syv første måneder viser at Ford har registrert drøye 1200 Focus. Hittil i år har Opel registrert 1917 nye personbiler i Norge, og står med en markedsandel på 2,2 prosent. Opels uttalte mål i 2022 er en markedsandel på åtte prosent.

Les også: Høyeste nybilsalg i Norge på 17 år

Straks hele modellspekteret er på plass med stasjonsvognen av Astra i mars neste år, håper Opel-sjefen å selge omkring 2000 Astra i året. Dermed blir bilen den viktigste modellen for Opel i Norge.

Astra kommer i en helt ny generasjon, og skal ha gått ned inntil 150 kilo i vekt. Det betyr gunstigere avgifter og bedre priser. For den mest velutstyrte modellen med en 150 hestekrefter sterk bensinmotor tar Opel 290.000 kroner, og hevder du da får en langt mer velutstyrt bil til en hyggeligere pris enn hva konkurrentene kan tilby. At markedet er i endring mener Opel-sjefen også kan være en fordel for Opel.

-Folk kjøper seg ned fra det tradisjonelle D-segmentet, ned i kompaktklassen, for nå byr kompaktklassen på så mye mer enn før, sier Jessen.

Jessen har siden han entret sjefstolen i Opel kuttet drastisk ned på modellutvalg og tilvalgsmuligheter for at det skal bli enklere for både selgere og kunder å forholde seg til bilene deres.

-Vi leverer en bil som er ferdig utstyrt til gunstig pris, hevder Jessen.

Astra kommer på norske veier i november, med en startpris på 225.000 kroner.

Les også: Skal få Opel opp av sumpen

Opel Astra kommer til Norge i november.
Opel Astra kommer til Norge i november. (Foto: Embret Sæter)

Se videoen: - Enhver bilimportørs store, våte drøm

 

-Enhver bilimportørs store, våte drøm
Opels nye Astra hadde i dag snikpremiere i Norge.
02:09
Publisert:

 

Se også testen av en av Mercedes' råeste, og beste biler:

- Det buldrer og braker og man blir presset tilbake i stolen
Ikke rart DNs bilanmelder synes dette er verdens beste bil.
03:15
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.