Ampera-e heter bilen som bygger på Chevrolet Bolt, og endelig er det bekreftet at den kommer. Navnet er hentet fra den ladbare Ampera som kom i 2011, men som ikke har blitt noen suksess på det norske markedet.

Ampera-e har fem dører og fem seter, og den amerikanske versjonen har en oppgitt rekkevidde på minst 320 kilometer. Det betyr at den er bedre enn de fleste bilene på markedet i dag, om vi ser bort fra Tesla, som også er adskillig dyrere.

- GM og Opel har alltid vært overbevist om at elektriske biler vil spille en viktig rolle for fremtidens mobilitet. Ampera-e er en «game changer» og et viktig steg på veien mot å innfri våre visjoner. Vår nye elektriske bil, er et nok et bevis på at Opel gjør innovativ ingeniørkunst tilgjengelig for mange, sa GM-sjef Mary Barra under avdukningen.

Elbilen har en flat batteripakke som er plassert under gulvet. Det skal gi en romslig bil innvendig, med et bagasjerom som i en kompaktbil.

- Vi gleder oss til å kunne presentere nye Ampera-e i Norge. Den vil trolig bli det første eksemplet på tredje generasjon elbiler. Med sin rekkevidde og plass blir den et reelt alternativ til biler med tradisjonelle drivlinjer, og med en pris som gjør den tilgjengelig for folk flest, sier administrerende direktør i Opel Norge, Bernt G. Jessen i en pressemelding.

Bilen kommer på markedet til neste år.

Les også: Opels redningsbil

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.