Opera Software har inngått samarbeid med Google om søk på mobil. Avtalen, som går over to år, innebærer at alle som bruker Opera Mobile eller Opera Mini, får tilgang til Googles mobilsøk direkte fra nettleseren startside.

Google har vært standard søkealternativ på Operas nettlesere allerede i syv år. Søkeselskapet har også ligget som en standard søkemulighet på Opera Mobiles nettelesere.

Det nye samarbeidet inkluderer alle Operas nettlesere på mobil.

Vil ut til massene
Ifølge kommunikasjonsdirektør Tor Odland i Opera, ønsker Google med denne avtalen å nå ut til massemarkedet når det gjelder mobil.

- Så langt har mobilsøk vært forbeholdt de med avanserte telefoner. Gjennom vårt samarbeid med Google får de mulighet til å nå ut 35 millioner brukere, sier han til Dagensit.no.

Tallene baserer han på at det er 35 millioner brukere som har lastet ned Opera Mini på mobiltelefonene sine.

Ga slipp på Yahoo
Yahoo, som har vært Operas søkepartner det siste året, har nå måttet vike plassen for Google.

- Google har vært giret på å komme inn i varmen. Hvem vi velger som søkepartnere avhengere av hva brukerne ønsker og hva slags kommersielle avtaler vi kan få, sier Odland.

Han karakteriserer Google-avtalen som et viktig gjennombrudd i forhold til betaling for mobilsøk.

- Tidligere har mobilsøk vært vanskelig å kommersialisere. Med millioner av brukere blir det annerledes.

Opera vil ikke si noe om verdien på avtalen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.