Konsernsjef Lars Boilesen i Opera Software ser flere synergier med det kinesiske konsortiet som vil kjøpe selskapet.

Konsortiet består av de ledene kinesiske internettselskapene Kunlun og Qihoo, støttet av investeringsfondene Golden Brick og Yonglian.

-Opera er veldig store i emerging markets, mens konsortiet bare er store i Kina, noe vi ikke er. Vi har gode nettleserprodukter og noen få andre produkter, mens de har produkter innenfor søk, sikkerhet og spill, sier Boilesen.

Han sier synergiene ved oppkjøpet i første omgang vil handle om å ta konsortiets produkter til Operas markeder og samtidig håpe at Opera for en posisjon innen nettlesermarkedet i Kina.

-Det er de umiddelbare synergiene. Når vi har gjort det, skal vi erobre verden sammen, sier Boilesen.

 

Han sier konsortiet som byr på Opera har store forventninger til videre vekst.

-For vår del er det full fart videre. Vi er allerede i Premier League, men vi er ennå ikke i champions League. Det kan vi bli som en del av deres økosystem. Vi får nå noen muligheter vi ikke hadde før. Ellers er det «business as usual» for Opera, sier Boilesen til TDN Finans.

Begrenset av børsen

Boilesen sier at som børsnotert selskap har Opera hatt noen begrensninger på vekstmulighetene.

-Når man er på Oslo Børs, må man alltid levere på bunnlinjen og neste kvartal, så det har vært noen prosjekter som har vært vanskelig å gjennomføre. Vi har vært flinke med å komme ut med produkter som Opera max og Opera coast, men det er fordi vi har dyktige medarbeidere som gjør det med få ressurser. Dermed ser vi veldig frem til å bli mer av noe større. Der er veldig viktig for vår videre vekst, sier han.

Organisasjonen består

Han sier han samtidig er trygg på at Opera Software vil beholde organisasjonen sin.

-Det har ikke vært diskutert på detaljnivå, men det er klart at det ikke er så mye overlapping mellom oss og dem. Når man kjøper et selskap som oss, så vil man ikke kutte det ned, sier Boilesen.

Han sier han er veldig glad som for at selskapet ser ut til å forbli samlet.

-Det er ikke jeg som bestemmer det, men jeg er veldig glad for at det kommer på plass en løsning der selskapet blir samlet. Jeg mener det er stort potensial i samarbeidet mellom reklame og nettlesing fremover, sier han.

Les også:
Asia i dag: Midt inne i en perfekt storm
Oppkjøpstilbud på Opera
Skuffende fra Telenor

DNtv:

Racer-Ferrari auksjonert for rekordsum
En 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti ble solgt for rekordhøye 32 millioner euro, 305 millioner kroner, på en auksjon i Paris denne helgen. Bilen er en av de mest ikoniske fra motorsportens historie.
01:03 Min
Publisert:

Sov fem netter på gaten for å sikre seg fjorårets dyreste vinflaske
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44 Min
Publisert:
 
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.