Onsdag morgen kom endelig budet på Opera Software. En gruppe kinesiske selskaper går sammen om å by tilsammen 10,5 milliarder kroner for det norske programvareselskapet.

Lederne av selskapet og styret har besluttet å akseptere tilbudet.

Hittil har store aksjonærer som eier omlag 33 prosent av aksjene i Opera forhåndsakseptert budet, viser onsdagens melding.

Har forhåndsakseptert

Både Folketrygdfondet, DNB Asset Management, Ferd og KLP har forhåndsakseptert budet som er fremsatt av Golden Brick Silk Road Equity Investment Fund II har fremsatt sammen med Kunlun Tech, Qihoo 360 Software og Yonglian Investments, viser meldinger fra selskapene onsdag.

Med over 90 prosent aksept, vil øvrige aksjonærer bli tvunget til å være med.

Etter først å ikke ha villet kommentere budet, meldte Arepo as i en flaggemelding onsdag ved lunsjtid at de har akseptert budet for seks millioner aksjer. Arepo, som eies av Kari Stautland, enken etter Opera-gründer Geir Ivarsøy, blir sittende igjen med 1,4 millioner aksjer.

- Vi ønsker ikke å gi noen kommentar, skrev administrerende direktør Jørn Myrestrand i investeringsselskapet i en tekstmelding til DN onsdag.

Les også: Kan få en halv milliard for Opera-aksjer

Også administrerende direktør Leiv Askvig i Sundt var taus da DN snakket med ham onsdag morgen, men Sundt as meldte også ved lunsjtid at de aksepterer budet for seks millioner aksjer. Sundt eide før dette 5,03 prosent av Opera, og blir sittende igjen med 1,3 millioner aksjer, tilsvarende 0,9 prosent av aksjene.

Selskapets største eier Ludvig Lorentzen AS sitter på 8,32 prosent av aksjene. Ole Peter Lorentzen har ikke besvart DNs henvendelser onsdag.

Kan komme flere budgivere

Samtidig er muligheten åpen for at flere budgivere kommer på banen.

Opera Softwares styreleder Sverre Munck er usikker på om dette kommer til å skjer, skriver TDN Finans.

- Det er vanskelig å si om det kommer flere budgivere. Opera er et attraktivt selskap, men det er ikke noe jeg kan kommentere på i noen detaljer, Operasier Munck på selskapets presentasjon onsdag.

Opera-styret har forpliktet seg til å ikke fiske rundt etter andre budgivere nå, men kan endre eller trekke sin anbefaling av Golden Brick-budet dersom det fremsettes et høyere bud. Da vil også de aksjonærene som har gitt forhåndsaksept kunne gå for det høyere budet.

Samtidig vil Opera motta 40 millioner dollar dersom Golden Brick av en eller annen grunn ikke gjennomfører budet.

Budet fra Golden Brick kom etter at Opera i fjor sommer igangsatte en strategisk prosess. ABG Sundal Collier og Morgan Stanley har vært Operas rådgivere.

 

Les også:

600 mill. i nettleseren

Hun solgte aksjer for 107 millioner i Opera Software

Opera-aksjen til værs etter bud  

Se DNtv: Vil bli verdens beste hundekjører

 

Vil bli verdens beste hundekjører
16 hunder, 50 minusgrader og en ensom vei mot toppen. Amund Kokkvoll ofrer både venner og skolegang for å nå målet om å bli verdens beste hundekjører.
02:57 Min
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.