Opera Software ser tegn på bedret inntjening pr bruker. Hovedutfordringen fremover er å fortsette sterk brukervekst, ifølge administrerende direktør Lars Boilesen.

- Det vil si å fortsette «crazy» vekst i Asia, særlig Indonesia og India og i fremvoksende markeder i Afrika, sier Boilesen.

Det selges svært mange smarttelefoner i disse markedene og Opera må fortsette å vise at de kan være førstevalget i disse markedene.

- Vi ser at markedene i India og Indonesia vokser og blir mer interessante. Markedene for søk og reklame øker, og Google investerer kraftig i disse landene. Vi ønsker å ta del i den monetiseringen som skjer her, sier han.

Selskapet ser tegn på at brukerne blir lengre i deres produkter, noe som igjen kan øke inntjening per bruker.

- Vi ser tegn på bedre inntjening pr bruker i disse markedene, men det er i en tidlig fase. Derfor er fokus på å doble antall brukere innen 2017, som vi sa på kapitalmarkedsdagen, sier Boilesen.

Konkurranse fra Google

Han frykter ikke konkurransen fra Google i disse markedene ettersom han mener Google blir sett mer på som en søkemotor i disse markedene, og at selskapet sliter med å overbevise om at de også er en nettleser.

- Vår nettlesermerkevare er en mye sterkere merkevare enn Google i disse markedene, vi er vant med konkurranse, sier Boilesen.

Bedre i Russland

Utviklingen i det russiske markedet er fortsatt ikke positiv forretningsmessig for Opera Software. Selskapet tror imidlertid at dette vil bedres og vurderer investeringer for å komme i en sterkere posisjon, opplyser Boilesen til TDN Finans.

- Økonomien er ikke den samme som før, den er ikke bra. Det er ikke noe nytt fra foregående kvartaler, sier Boilesen.

Dette vil derimot løsne på sikt, mener Opera-sjefen.

- Vi tror ting vil bli bedre der. Vi ser hele tiden på muligheter for å investere for å komme i en sterkere posisjon, sier han.

Blandet mottakelse

Operas rapport for første kvartal 2015 får blandet mottakelse av analytikerne.

Morgan Stanley mener dagens rapport trolig vil lette på de kortsiktige bekymringene, etter det skuffende fjerdekvartalet. Meglerhuset nevner imidlertid at svakere fri kontantstrøm og miksen innen MP&A (Mediaworks) kan motvirke de positive aspektene.

DNB Markets tror konsensusestimatene for andre kvartal vil komme opp i etterkant av kvartalsrapporten, og fremholder at midtpunktet av ebitda-guidingen er 17 prosent over konsensus.

Første kvartal beskrives som «som ventet». Kjøpsanbefaling med kursmål 95 kroner gjentas.

Fondsfinans beskriver rapporten som samlet sett «marginalt negativ». Meglerhuset tror at estimatene vil komme noe ned, og viser til forbrukersegmentet og enkelte finansielle poster. Fondsfinans-analytikerne går imidlertid ut ifra at de vil beholde sin kjøpsanbefaling på aksjen.

Arctic Securities mener også at første kvartat var på linje med forventningene og at guidingen var positiv. Ebitda-guidingen vektlegges særlig. Meglerhuset mener det nå er fjernet betydelig risiko fra andre halvår, men venter ikke at de vil gjøre vesentlige estimatendringer.

 

Les også:Dro inn 21 mill. på poker

Asia i dag: Verste ikke over for Kina

– Nord-Koreas forsvarsminister henrettet

Direktører i Statoil: Irene Rummelhoff, Torgrim Reitan, Hans Jakob Hegge, Jens Økland og Anders Opedal(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.