Opera Softwares styreleder Sverre Munck sier det er vanskelig å si om det vil komme andre konkurrerende bud på selskapet.

-Det er vanskelig å si om det kommer flere budgivere. Opera er et attraktivt selskap, men det er ikke noe jeg kan kommentere på i noen detaljer, sier Munck på selskapets presentasjon onsdag.

- Ingen kommentar

Administrerende direktør Nils Andreas Foldal i Ludvig Lorentzen AS, som er største eier i Opera Software, vil ikke kommentere oppkjøpstilbudet fra Golden Brick.

-Vi har ingen kommentar til dette, sier Foldal til TDN Finans onsdag.

-Når vil dere kommentere om dere aksepterer budet?

-Det har jeg heller ingen kommentar til, sier Foldal.

Opera opplyser onsdag at rundt 33 prosent av selskapets aksjonærer har forhåndsakseptert budet på selskapet. Deriblant Folketrygdfondet, Ferd, KLP og DNB Asset Management.

Arepo Invest og Sunddt ønsker heller ikke å kommentere budet overfor TDN Finans.

Konsernsjef Lars Boilesen i Opera Software får antakelig beholde jobben etter et oppkjøp.
Konsernsjef Lars Boilesen i Opera Software får antakelig beholde jobben etter et oppkjøp. (Foto: Øyvind Elvsborg)
Blir som før

Opera Softwares nye eiere planlegger å drive selskapet som et frittstående selskap og at organisasjonen forblir som i dag, med Lars Boilesen som konsernsjef.

Det foreligger ingen planer i dag om å flytte Oslo-kontoret, opplyser Opera Software til TDN Finans onsdag.

«Vi er fornøyde med vår kinesiske partner, vi blir en del av et økosystem i en del av verden som vokser hurtig. Operas merkevare og ansatte er helt sentralt i denne prosessen», skriver selskapet i en epost onsdag.

Ut ifra de fleste parametere mener styret i Opera at prisen som tilbys på selskapet er en god pris. Opera viser videre til at det kinesiske konsortiet er en av aktørene som styret i Opera har vært i dialog med både før og etter kunngjørelsen om at Opera ville iverksette en strategisk prosess i august 2015.

Les også:
Asia i dag: Midt inne i en perfekt storm
Oppkjøpstilbud på Opera
Skuffende fra Telenor

DNtv:

Racer-Ferrari auksjonert for rekordsum
En 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti ble solgt for rekordhøye 32 millioner euro, 305 millioner kroner, på en auksjon i Paris denne helgen. Bilen er en av de mest ikoniske fra motorsportens historie.
01:03
Publisert:

Sov fem netter på gaten for å sikre seg fjorårets dyreste vinflaske
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert:
 
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.