Avgjørelsen om å ikke forlenge åremålet, gjør at Boye Hansen i praksis sitter på oppsigelse i de neste to og et halvt årene.

I et brev, som er referert i Dagsavisen og publisert i Aftenposten, skriver operasjefen at han flere ganger ba om å få uttale seg før det ble avgjort om han ville bli innstilt for fem nye år. Han etterlyser også en begrunnelse for hvorfor administrerende direktør ikke innstilte på forlengelse.

– Jeg har ønsket å fortsette, men fikk beskjed fra administrerende direktør om at han ikke ønsket å innstille på forlengelse. Noen begrunnelse har jeg ikke fått, skriver Per Boye Hansen i en epost til NRK da det nylig ble kjent at han må forlate jobben når åremålet går ut i 2017.

– Det er alltid en helhetsvurdering som ligger bak, men jeg kan ikke gå inn på enkelthetene i denne saken, sa administrerende direktør Nils Are Karstad Lysø den gangen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.