Det sier han til TDN Finans i anledning selskapets kvartalspresentasjon onsdag.

- Landbasert oppdrett skal vokse mye. Det er vanskelig å tallfeste hvor mye det kan vokse, men jeg tror vi kan se en fordobling av inntektene. Vi er fortsatt i en veldig tidlig fase med tanke på de investeringene som vil komme på dette feltet, sier Williksen til TDN Finans.

Akva Group leverer utstyr til oppdrettsbransjen. Williksen understreker at selskapet ser et stort potensial for landbasert oppdrett som betydelig overstiger den faktiske ordreboken innen dette segmentet.

Oppdrett av stor smolt

Det er primært innen oppdrett av stor smolt, som settes ut i sjøen på et senere tidspunkt, at selskapet har posisjonert seg. Det er også der de venter veksten skal komme fremover.

- Det er der vi ser den store veksten fremover også, men primært i den nordiske regionen. I Amerika vil det ta lengre tid. Industrien der har et dårlig utgangspunkt for en så stor investeringsbølge med tanke på den situasjonen den er i nå, sier Williksen.

Selskapet gjentar samtidig målet om å få flere gjentagende inntekter, inntekter som kommer fra oppdrettsselskapenes driftsbudsjett, ikke investeringsbudsjett.

- Vi vokser innen dette segmentet, men samtidig vokser vi også i andre segment, så samlet sett er andelen gjentakende inntekter fortsatt 25 prosent. Det er for lite. Men jeg venter at i løpet av det neste året vil vi se en forbedring på dette området, sier Williksen.

Havabbor i Middelhavet

Selskapet ser også en gradvis økning i investeringsvilje for oppdrett av havabbor i Middelhavet i land som Spania, Hellas, Tyrkia og Italia.

- Det har de ikke vært investert mye de siste årene, og vi venter nå en viss akselerasjon her de nærmeste kvartalene, sier Williksen.

Han legger til at selskapets virksomhet i Tyrkia ikke har merket noe til urolighetene i landet den siste tiden, med blant annet et feilslått statskupp i forrige måned.

- Disse urolighetene synes ikke å påvirke for forretningen. Det er ikke noe grunn til at skulle gjøre det heller, men vi følger alltid med på slike ting, sier han.

Rekordstor ordrebok

Akva Group fikk et resultat før skatt på 20 millioner kroner i andre kvartal 2016, mot 27 millioner kroner samme periode året før.

Driftsinntektene var 408 millioner kroner, mens driftsresultatet var 26 millioner kroner.

Ved utgangen av kvartalet var selskapets ordrebok på 822 millioner kroner, den største ordreboken noensinne for selskapet.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

Anbefalt av DNtv:

Se hvordan ID-eksperter sammenligner ansikter for å avsløre "impostere"
Impostere er mennesker som forsøker å ta seg inn i et land med id-dokumenter som ikke er deres egne. I fjor ble 44 avslørt i Norge, men det er grunn til å tro at det er store mørketall.
02:59
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.