Den amerikanske matvaregiganten Cargill kjøper fiskefôrselskapet Ewos fra Altor og Bain Capital for 1,35 milliarder euro.

Det fremkommer av en melding mandag.

Cargill skaffer seg syv fôrfabrikker gjennom transaksjonen; tre i Norge, og en hver i Chile, Canada, Skottland og Vietnam. I tillegg har EWOS to ledende FoU-sentre i Norge og Chile. EWOS produserer mer enn 1,2 millioner tonn fôr årlig for de største lakseoppdretterne i verden.

Konsernsjef Einar Wathne i EWOS, sier at «Cargill og EWOS vil skape en forsyningskapasitet for fiskefôr i verdensklasse».

«Når vi kombinerer Cargills enorme ressurser og globale apparat med EWOS' ledende FoU-kompetanse, vil den nye organisasjonen være i stand til å levere verdensledende innovasjoner og fôr-løsninger til den globale oppdrettsnæringen", sier Wathne i meldingen.

God investering

«Denne betydelige transaksjonen, som er det andre havbruksoppkjøpet Cargill har annonsert på to måneder, er en strategisk investering i vår langsiktige vekst og bevis på vårt engasjement for den voksende oppdrettsnæringen,» sier konsernsjef David MacLennan i Cargill i en melding.

Cargill har fra før akvakulturvirksomhet i Mexico, Mellom-Amerika, Kina, USA, Sørøst-Asia, India og Ecuador.

Altor og Bain Capital kjøpte Ewos for 6,5 milliarder kroner i juli 2013.

Les også:
- Dette ser ikke spesielt bra ut
NHH-professor: - Nordmenn bør tenke seg bedre om
Etter den søte kløe
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.