Det skriver selskapet i en melding til børsen mandag morgen.

Formelt sett vil tilbudet på Cermaq gjøres gjennom Mitsubishis datterselskap MC Ocean Holdings, heter det videre i selskapet.

- Tilbudet anerkjenner den finansielle og strategiske verdien av Cermaq og representerer en attraktiv premie for aksjonærene, skriver Cermaqs styreleder Rebekka Glasser Herlofsen børsmeldingen.

Hun legger videre vekt på at Mitsubishi er en god strategisk og industriell partner for Cermaq siden det innebærer en styrking av Cermaqs tilstedeværelse i de viktige asiatiske markedene.

Tilbudet på 96 kroner per aksje verdsetter selskapet til 8,88 milliarder kroner.

Blir nest størst

- Sammen vil Cermaq og Mitsubishi bli verdens nest største lakseoppdretter, rigget for bærekraftig vekst, fortsetter Herlofsen.

Idag er det Fredriksen-dominerte Marine Harvest Group som er verdens største lakseoppdretter. For et drøyt år siden forsøkte Marine Harvest å kjøpe Cermaq, men selskapet fikk tommelen ned av Staten, som er største aksjonær i Cermaq.

Tilbudet innebærer en premie på 14,3 prosent sammenlignet med sluttkursen fredag, og en premie på 18,3 prosent sammenlignet med den vektede snittprisen de siste tre månedene.

Les mer:

Mitsubishi vil kjøpe Cermaq

Staten tar Entra på børs  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.