Danske Bank Markets oppgraderer hele laksoppdrettssektoren til kjøp som følge av en svak aksjekursutvikling og høyere lakseprisestimat.

Samtlige kursmål oppjusteres markert, og meglerhuset oppgraderer dessuten anbefalingen på Marine Harvest til kjøp fra selg, Salmar, Bakkafrost, Norway Royal Salmon til hold fra selg og Scottish Salmon Company til kjøp fra hold.

«Laksetilbudet er sterkere enn ventet, ettersom prisene har holdt seg bra tross høye norske eksportvolum i spotmarkedet. Kontraktsprisene har også vært sterk oppjustert», skriver analytiker Knut-Ivar Bakken i Danske Bank Markets.

Danske Bank venter nå laksepriser på henholdsvis 58,7, 55 og 53 kroner pr kilo, opp fra 56,5, 52 og 50 kroner.

«Vi fortsetter å vente moderat tilbudsvekst de neste tre årene. Gitt næringens motstand mot trafikklyssystemet, mener vi det er lite sannsynlig at den norske regjeringen vil øke kapasiteten betydelig i 2017. Det er mulig med noe vekst gjennom en gjeninnhentning i Chile, utviklingskonsesjoner i Norge og en generelt bedret effektivitet, men vi mener ikke det er nok til å ødelegge markedsbalansen», heter det.

Bakken venter ikke at tallene som legges frem for tredjekvartal vil bidra til høyere kurser, ettersom Dansk Bank er på linje med konsensus og det er nedsiderisiko til volumguidingen.

Meglerhuset har Grieg Seafood og Lerøy Seafood som sine toppvalg, ettersom de mener begge har potensial til lavere kostnader og bedring av deres relative posisjon. Begge beholder kjøpsanbefalingen.

«Det virker som om markedene ikke har tatt med det i beregningen, ettersom verdsettelsen er lav mot sammenliknbare selskaper og historiske nivåer», skriver Bakken.

Meglerhuset oppgraderer dessuten Marine Harvest til kjøp fra selg. Nytt kursmål er 160 kroner, opp fra 125 kroner. Inntjeningsestimatene løfter sju prosent for 2017, drevet av høyre lakseprisanslag og stabile kostnader.

Bakkafrosts nye kursmål er 315 kroner (275), Salmars er 242 kroner (205), mens NRS' er 145 (117.) Kursmålet på Scottish Salmon Company er nå 10,3 kroner (8).

Austevoll beholder kjøpsanbefalingen, mens kursmålet løftes til 82 kroner (71). Grieg Seafoods nye kursmål er 79 kroner (66), mens Lerøys nye kursmål er 480 (405).

Les også: Hun blir ny Posten-sjef

Deutsche Bank selger unna

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Se høydepunktene fra debatten
Temperaturen steg tidlig i TV-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Stadige avbrytelser og beskyldninger fra Trump endte i munnhoggeri mellom kandidatene.
08:34
Publisert:
 

Brooklyns velgere skryter av Hillary etter nattens duell
DN fulgte den første presidentkandidatduellen fra The Bell House i Brooklyn.
02:41
Publisert: