Larssens selskap ble stiftet så sent som i mai 2014, og skal i tredje kvartal i 2016 begynne oppdrett av rognkjeks, en rensefisk som brukes i lakseoppdrett for å forhindre lakselus.

Onsdag ble selskapet notert på markedsplassen Merkur Market.

Merkur Market skal være «børsen» for unge, små og mellomstore bedrifter som trenger kapital.

Ideen kom på skoletur

Ideen kom på en skoletur for noen år siden, da Larssen var student ved havbruksdrift og ledelse-linjen på Universitetet i Nordland.

-Vi var på forskningsstasjonen til universitetet. I en av pausene så jeg et stort bygg som ikke tilhørte skolen. Jeg spurte en professor om hvem som eide bygningen, og det viste seg at det var et torskeyngelanlegg som hadde gått konkurs. Da tenkte jeg at man måtte kunne få det for en rimelig penge, sier Larssen.

Larssen endte ikke opp med å kjøpe torskeyngelanlegget, men gründerprosessen var i gang.

-Da begynte kvernen å gå. Så begynte jeg å lese meg opp på rognkjeks, og så at det virkelig var veien å gå. Rognkjeks kom inn i hodet og siden har det bare vært rognkjeks, sier gründeren.

Sikret kontrakt med Marine Harvest

Atlantic Lumpus sikret seg i 2015 en treårskontrakt med Marine Harvest verdt 40 millioner kroner, en kontrakt som var «alfa og omega» for å få på plass støtte fra banker og Innovasjon Norge, ifølge Larssen.

– Dette er definitivt et risikoprosjekt. Å få tak i risikokapital i markedet har vært kjempevanskelig. Det er ikke sånn at bankene skriker etter sånne prosjekter. Det har vært vanskelig, sier Larssen,

Han tror børsens nye markedsplass kan være en veldig god starthjelp for nye selskaper.

– Vi oppnår forhåpentlig litt omsetning på aksjer etterhvert, og det er et kvalitetsstempel å være notert her. Vi har vært gjennom en prosess med juridisk og finansiell due diligence (finansiell gjennomgang, journ.anm.), så selskapet er gått etter i sømmene, sier Larssen.

Dette er forskjellen på Merkur Market og de andre markedene ved Oslo Børs.
Dette er forskjellen på Merkur Market og de andre markedene ved Oslo Børs.
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.