ABG Sundal Collier har gjort en svak oppjustering av sine kursmål på oppdrettsaksjene etter oppjustert lakseprisestimat for neste år, men anbefaler ikke kjøp av noen av aksjene.

«For høye forventninger fører til skuffelser», skriver meglerhuset i en sektorrapport fredag, ifølge Intrafish.

Meglerhusets analytiker Vidar Strat skriver i oppdateringen at kraftig oppgang i aksjekurser kombinert med stadig økte lakseprisforventninger for 2017, gjør at de finner lite potensiell oppside i aksjekursene.

«Vi tror at vi står foran en periode med negative estimatendringer samtidig som at prisingene har blitt stadig mer fair», heter det i analysen.

Meglerhuset venter en tilbudsøkning på 11 prosent år over år i andre halvår som følge av økt produksjon i Chile.

Meglerhuset estimerer en laksepris på 49 kroner per kilo i 2017, noe som gjør at deres inntjeningsestimater for lakseprodusentene er rundt 20 prosent under konsensus i markedet.

Prisanslaget for 2017 er oppjustert med 1 krone per kilo som følge økte luseutfordringer i Norge som har gitt forsert utslakting, og dermed strammere markedsutsikter.

ABG Sundal Collier har hold-anbefalinger på de fleste lakseoppdrettsaksjene, og ser i snitt en nedside på rundt 8 prosent i kursene.

«Før kvartalsrapportene, vil vi være forsiktige med Lerøy Seafood Group og Austevoll Seafood, da våre estimater for kvartalet er 16-23 prosent under konsensus i disse selskapene. Selv om vi ikke anbefaler å kjøpe noen lakseaksjer med en horisont på seks måneder, foretrekker vi mindre prissensitive Lerøy fremfor de andre, men vent (med å kjøpe) til etter tredjekvartalsrapporten», skriver meglerhuset.

Les også: Marine Harvest vil kutte i Norges sjømatråd

Oppgraderer hele laksesektoren

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:

DNB-sjefens spesielle hobby
- Det er noe mer enn å skyte på en pappskive som står stille, sier Geir Herdal, fagansvarlig for Instore og merkevare i DNB.
02:12
Publisert:
 


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.