Lerøy Seafood Group har ikke søkt om muligheten til å få variabel tillatt biomasse (VTB).

Det sier konsernsjef Henning Beltestad til TDN Finans fredag.

- Det er positivt at myndighetene forsøker å gi oss vekst og ser på nye modeller knyttet til det. Men dette tiltaket ville gitt oss minimalt med vekst, sier Beltestad til TDN Finans.

Ordningen innebærer at myndighetene vil tilby økt fleksibilitet ved at taket for hvor mye fisk som kan stå i sjøen økes i den beste tilvekstperioden. Til gjengjeld kan den senkes i resten av året. Prisen for å bruke ordningen er 1,5 millioner kroner pr tillatelse.

Beltestad sier tiltaket kunne ha vært aktuelt for dem hvis prislappen var lavere eller fraværende.

- Vi har vært positive til fleksibel MTB, men det er ikke med tanke på vekst, men for å ha mer stabile volum for vår videreforedlingsdelen vår. Å betale for dette blir ikke riktig, sier Beltestad.

Tiltaket er ment som en prøveordning frem til 31. desember 2019.

- Det at det bare varer i tre år gjør det også veldig uforutsigbart. Det blir stor usikkerhet rundt det, sier Lerøy-sjefen.

Det er allerede kjent at hverken Marine Harvest, Salmar, Grieg Seafood, Norway Royal Seafood, Cermaq eller Nordlaks søker om VTB.

Les også: Gjør om på konsernledelsen

Asia i dag: Samsung-telefoner kan bli tilbakekalt

Rekordmange nordmenn studerer ute

Milliardtap i Brasil for Ulltveit-Moe

Følg markedet på DNInvestor

Se DNtv:

Her er den nye ankomsthallen på Gardermoen
01:36
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.