Lakseoppdrettskonsernet Marine Harvest har besluttet ikke å søke myndighetene om den såkalte fleksible biomassen, ifølge en melding torsdag.

"Etter nøye overveiinger inkludert lengden på prøveperioden, kostnader, potensiell produksjon og bærekraft, har Marine Harvest besluttet ikke å søke om den fleksible maksimum tillatte biomassen", heter det.

Regjeringen meldte i juni at de har besluttet tiltak for å øke lakseoppdrettsproduksjonen. Det tilbys økt fleksibilitet ved at taket for hvor mye fisk som kan stå i sjøen økes i den beste tilvekstperioden, mot at det senkes i resten av året.

Marine Harvest-sjef Alf-Helge Aarskog har tidligere uttrykt skepsis til at man tillater oppdretterne å øke mengden laks i sjøen i månedene laksen er mest utsatt for lakselus.

Mens analytikerne var delte i synet på hvor mye ordningen ville tilføre av produksjonsvekst, var nærings- og fiskeridepartementets egne anslag er en vekst på maksimalt fem prosent, ifølge TDN Finans.

Analytiker Marius Gaard i Swedbank påpekte overfor TDN Finans i juni at tiltaket totalt sett vil bety at det kommer mer volum i første halvår 2017 enn tidligere ventet siden oppdretterne gis mulighet for å la fisken stå lenger i sjøen på høsten og vinteren.

Bakgrunn: - Dette kan være en gulrot

Han var imidlertid ikke sikker på at alle vil takke ja til tilbudet.

- Men med dette forslaget vil man tillate mer biomasse i en periode hvor lusepresset normalt er stort, så oppdretterne løper en risiko ved å ta i mot tilbudet. Mister man kontrollen kan man bli straffet ved neste korsvei, for eksempel neste gang det skal tildeles vekst, sa Gaard til TDN Finans.

Les også: Asia i dag: Kina-eksperter uenige – vekst eller stagnasjon?

Mexicanere i harnisk etter Trump-besøk

Trump: Nulltoleranse for kriminelle innvandrere

Evry kutter 80 stillinger på Fornebu (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN spesial: Oljekrisen. Er den over?

Alt om oljemessen ONS 2016

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:
I natt åpner Oslo Lufthavns nye taxfreebutikk.mov
Vi har testet 70 vinnyheter på Oslo Lufthavns nye taxfreeflaggskip.
02:06
Publisert: