Både Swedbank og Pareto Securities oppjusterer laksprisestimatene for 2017 i oppdateringer lagt frem tirsdag, men øker samtidig kostnadsestimatene.

Pareto oppgraderer dessuten Bakkafrost og Salmar til kjøp fra hold.

Analytikere fra begge meglerhus har vært i Chile den siste tiden. Swedbanks konklusjon er at det ser ut til å være både en biologisk og regulatorisk begrensning på volumpotensialet i Chile.

«Dermed vil den globale tilbudsveksten være moderat (2-5 prosent i året) og lakseprisen vil forbli sterk, også i USA», skriver analytiker Marius Gaard i en oppdatering.

Swedbank hever lakseprisestimatet i 2016 og 2017 til henholdsvis 62 og 63 kroner, opp fra 60,5 og 61,5 kroner.

«Samtidig, når man justerer opp for kontrakter, ned for volum og opp for kostnader, er effekten på estimatene for 2016 og 2017 i snitt ganske begrensede», skriver meglerhuset.

Pareto Securities skriver på sin side at de er mer optimistiske med tanke på bærekraften i den chilenske laksenæringen, som de tror vil ha begrenset tilbudsvekst de neste fem årene, men betydelig bedret kontantstrøm. Meglerhuset nedjusterer tilbudsestimatet fra Norge fremover og øker tilbudet fra Chile.

Pareto hever lakseprisestimatet i 2017 og 2018 til henholdsvis 59 og 61 kroner, opp fra 57 og 59 kroner.

«Vi oppjusterer også kostnadene, som er baksiden av lav tilbudsvekst», skriver Pareto.

Swedbank oppjusterer kursmålene på Norway Royal Salmon, Bakkafrost og Grieg Seafood mest. Kursmålet på Marine Harvest reduseres imidlertid til 165 kroner fra 176.

Les også: Fredriksen gir Lerøy millionopsjon

Vil kjøpe nettmegler av børs

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.

Les også: - Kronen er undervurdert

Nordea-styreleder bekrefter fusjonssamtaler

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:

Kjos: Fantastisk potensiale i langdistanse
Norwegian presenterte sitt beste resultat noensinne under resultatfremleggelsen for tredjekvartal 2016 torsdag. Norwegian-sjef Bjørn Kjos sier det er et fantastisk potensiale for videre vekst på langdistanse.
02:15
Publisert:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.