Marine Harvest melder seg ut av Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) og inn i Norsk Industri.

- Marine Harvest og FHL er uenige i noen av de grunnleggende spørsmålene om hvordan denne næringen skal utvikle seg videre, og hvilken rolle FHL som forening skal innta. Derfor er det best for begge parter at vi nå melder oss ut, sier konserndirektør for kommunikasjon i Marine Harvest, Kristine Gramstad, i en kommentar.

Selskapet er uenig med FHL i synet på utviklingen av norsk havbruksnæring, og måten FHL som arbeidsgiverorganisasjon drives.

«Marine Harvest har ved flere anledninger tatt til orde for at FHL skal drives etter det såkalte konsensusprinsippet; å fronte saker som det er enighet om i medlemsmassen. Marine Harvest mener det er problematisk at en arbeidsgiverorganisasjon fremstår som en politisk aktør og går på tvers av medlemsbedrifters interesser», heter det.

Les også:
Statoil kreves for 22 milliarder  
Slik kan fastrentelån bli høyaktuelt
USA i dag: Virgin vil kappkjøre med Tesla
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.