Swedbank oppjusterer meglerhusets lakseprisprognose for 2017-2018 til 61,5 kroner pr kilo, fra tidligere 55 kroner i 2017 og 54 kroner i 2018, ifølge en oppdatering fra meglerhuset fredag.

Meglerhuset skriver at tiden nå er inne for å kjøpe oppdrettsaksjer og de oppjusterer driftsresultatestimater for 2017 for sektoren med 13 prosent og med 21 prosent for 2018. Swedbank påpeker at de er 16 prosent over konsensus for 2017 og 23 prosent over konsensus for 2018.

«Positive priseffekter er delvis oppveid av større tap i VAP (videreforedlede produkter) og høyere produksjonskostnader, noe som reflekterer den siste utviklingen i fiskefôrkostnader, lakselus og behandlinger», skriver Swedbank.

Marine Harvest-aksjen er Swedbanks toppvalg i sektoren og her oppjusteres kursmålet til 176 kroner fra 153 kroner.

I tillegg foretrekker meglerhuset også aksjer med aksjer med høy spoteksponering og eksponering mot virksomhet i Nord-Norge, som Norway Royal Salmon og Greg Seafood.

I tillegg mener de at Lerøy Seafood-aksjen er attraktiv på en P/E på 7 ganger basert på 2017-estimater.

Swedbank oppgraderer anbefaling på Salmar og Austevoll Seafood til kjøp, mens nøytral-anbefaling på Bakkafrost gjentas.

Les også: AGB Sundal gjentar negativt laksesyn:  - For høye forventninger fører til skuffelser

Oppgraderer hele laksesektoren

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:

DNB-sjefens spesielle hobby
- Det er noe mer enn å skyte på en pappskive som står stille, sier Geir Herdal, fagansvarlig for Instore og merkevare i DNB.
02:12
Publisert:
 


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.