Selskapet Norsk Fisketransport i Namdalen i Trøndelag har på ti år tidoblet inntektene fra 40 til godt over 380 millioner kroner, og fått sykefraværet ned i 0,5 prosent. I første kvartal i år var det sykemeldte fraværet i Norge til sammenligning 6,2 prosent. Administrerende direktør Harry Bøe (50) mener suksessen skyldes langvarig fokus på godt arbeidsmiljø, der de bruker musikk for å skape trivsel.

– Vi har gitar, sang og kultur om bord i båtene. Skippere, maskinister og mannskap kan spille og synge i arbeidstiden. Tenk å ha det så artig og trivelig på jobb. Det er fint med musikk. Vi bruker mye musikk på jobb, sier Bøe og viser en video på mobilen der mannskapet spiller gitar og synger på båtene.

I 2004 tok Bøe permisjon fra jobben, kjøpte en brukt brønnbåt og startet Norsk Fisketransport sammen med en kompis i Namdal. Selv eier han 11 prosent av selskapet gjennom sitt investeringsselskap. Norsk Fisketransport frakter fisk for oppdretterne, og har på 10-11 år økt fra to til 140 ansatte og fra en til ti båter. Selskapet er en av verdens største operatører av brønnbåter for oppdrettsnæringen.

– Vi har lykkes med å få folk til å være ilag med oss. Og vi har ikke èn kjedelig dag på jobb. Det er en hobby og mye arbeid samtidig. Det er en 24-7-jobb, sier Bøe og forteller at han ikke har hatt tid til å feire 50-årsdag.

Trøkk og engasjement

På jobben hører han mye på bandet DDE, sambygdingene fra Namsos.

– Harry Bøe har trøkk. Han har så innmari med power, sier Bjarne Brøndbo, musiker i DDE. Foto: Øyvind Nordahl Næss/VG/NTB Scanpix
– Harry Bøe har trøkk. Han har så innmari med power, sier Bjarne Brøndbo, musiker i DDE. Foto: Øyvind Nordahl Næss/VG/NTB Scanpix (Foto: VG)
– DDE er vi mest glade i. Vi spiller DDE midt på dagen og har det artig alle sammen, sier Bøe, tar opp mobilen og ringer vokalist Bjarne Brøndbo i DDE.

– Hei Bjarne, jeg sitter her med Dagens Næringsliv og har fortalt at vi trives veldig med musikken til DDE. Det gir oss trivsel. Vi har jo også kalt en av båtene Namsos. Rockebåten, ja, sier Bøe, og ber DN snakke med Brøndbo på hans mobil.

– Det er artig å høre det Harry sier. Musikken gir stolthet og identitet og knytter folk i Namdalen sammen. Det er en gjensidig stolthet. De kjenner oss og vi kjenner dem, sier Brøndbo og gir sin sambygding fra Namdalen følgende karakteristikk:

– Harry Bøe har trøkk. Han har så innmari med power. Han har sinnsykt engasjement. Han er hele tiden underveis. Det skjer noe hele tiden. Der har du Harry i et nøtteskall. Han har nok en plan, selv om ikke vi andre ser det, sier Brøndbo.

Null sykefravær

På selskapets interne nettside har Bøe skrevet ‘Jubler for lavt sykefravær’, etter at sykefraværet har falt til 0,5 prosent.

– Det er jeg skikkelig kry av. Vi har jobbet mye med opplæring og lykkes godt med å få folk til å trives på jobb, sier Bøe.

Han mener de dyktige arbeiderne i transportselskapet er en viktig årsak til den kraftige veksten og de gode resultatene.

– Det er selskapets humane kapital som er årsaken. Og det jobber vi veldig mye med, hele administrasjonen. Nå jobber vi mye med å ansette fremtidssjefer, de som ser fremtiden, sier Bøe, som stadig får besøk og håndtrykk fra kjentfolk som kommer forbi standen selskapet har på fiskerimessen Nor-fishing i Trondheim.

– Jeg kan bare si det beste om Harry. Norsk fisketransport er innovative og offensive, sier styreleder Jan Harald Hauvik i Brønnbåteiernes forening.

– Det er artig å jobbe med folk i næringen. Vi tar oss ikke så veldig høytidelig, sier Bøe, som snart starter i jobb som administrerende direktør i Nord-Trøndelags eneste børsnoterte selskap, NTS ASA. Jobben kommer i tillegg til direktørjobben i Norsk Fisketransport.

Bøe forteller at når det blir lange arbeidsdager i stedet for ferie og fritid, hører han på lokal musikk.

– Fredagskveld med Ronny Grannes er yndlingssangen min. Hør så fin den er. Da kan man sitte igjen å jobbe når andre drar på ferietur, sier Bøe.

 

Anbefalt fra DNtv:

I Norge har han et enormt skattekrav mot seg. I USA er han i full sving med et nytt milliardprosjekt.
Dette er historien om seriemilliardær og grunder Jostein Eikeland.
01:60
Publisert:

Mimer seg til suksess
Sondre Rodriguez Pedersen (13) fra Drøbak har 660.000 følgere på appen Musical.ly. Slik mimer han seg til suksess.
01:14
Publisert:

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.