Finansanalytikere er overrasket over at Salmar-aksjen faller etter fremleggingen av selskapets kvartalsrapport torsdag.

De mener det var ingen større overraskelser i tallene, men positivt at selskapet har fått oppjustert prisene på kontraktsporteføljen sin, melder Intrafish torsdag.

Les også: Salmar knaller til

Salmar rapporterte om et operasjonelt driftsresultat på 731,8 millioner kroner, bedre enn konsensusanslaget på 667 millioner kroner. Samtidig nedjusterte selskapet slakteguidingen for 2016 med 5.000 tonn til 126.000 tonn i den norske virksomheten.

- Det var veldig, veldig sterke oppdrettstall, og imponerende marginer i Midt-Norge til tross for ILA- og luseutfordringer. Det er betryggende at selskapene klarer å forhandle opp prisene på faste kontrakter, sier analytiker Lage Bøhren i Carnegie til IntraFish.

Bøhren er overrasket over kursfallet, og viser også til at aksjen har falt en god del den seneste tiden. Den seneste måneden er aksjen ned 13,4 prosent.

- Det markedet kanskje fokuserer på, er at kostnadene fortsatt ligger på et høyt nivå, og at det ikke ventes å falle noe i nærmeste fremtid, legger han til.

Carnegie har en kjøpsanbefaling på aksjen, med kursmål 267 kroner.

Også Alexander Aukner i DNB Markets er overrasket over kursfallet torsdag morgen.

- De slo estimatene, og volumnedjusteringen burde delvis være kjent med tanke på at alle de andre hadde gjort det. Dessuten var en del av nedjusteringen fordi noen volumer ble skjøvet ut til 2017, sier Aukner.

Av positive overraskelser fra rapporten, viser han til at Salmar har fått reforhandlet fastpriskontrakter til nivåer «godt over 50 kroner pr kilo».

- Det er et stort steg opp, sier Aukner, og viser til at lave kontraktspriser tynget prisoppnåelsen selskapet hadde i første halvår.

Aukner tror muligens også at noen investorer er skuffet over kostnadene, og at det hadde ventet litt lavere i andre halvår.

- Det ser ikke ut til å materialisere seg, i alle fall ikke i tredje kvartal, sier han.

Tore Tønseth, analytiker i Sparebank 1 Markets, synes at aksjen ble «ufortjent hardt straffet» i morges.

- Det var et sterkt kvartal. Det underliggende kostnadsnivået var på et greit nivå, og selv om det var litt tap på foredling var det et sterkt underliggende sitat. Så registrerer jeg at de guider om høyere kostnader i tredje kvartal, men det har de forklaringer på. Jeg tror ikke at en skal opp på et generelt høyere nivå, og andre kvartal var kanskje ekstra lavt, sier Tønseth til IntraFish.

Sparebank 1 Markets har en kjøpsanbefaling med kursmål 260 kroner på Salmar-aksjen.

Salmar-aksjen er ned 2,1 prosent til 224,9 kroner på Oslo Børs sålangt torsdag.

Les også: Petroleumstilsynet: – Menneskeliv kunne gått tapt på Kårstø

Olje: - Forsøk på å knuse fagforeningene

Kan få første polstreik på 30 år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Dronevideo viser omfattende ødeleggelser etter jordskjelvet
Dronevideo filmet av italiensk brannvesen viser for alvor hvor omfattende ødeleggelsene er for den italienske småbyen etter jordskjelvet.
00:53
Publisert: