Oljeprisene faller noe tilbake tirsdag morgen etter markert oppgang, spesielt for wti, siden stengning på Oslo Børs før påske.

Wti steg over seks prosent på Nymex mandag til høyeste nivå siden 17. februar på tegn til økende etterspørsel, ifølge The Wall Street Journal. Videre vises det til at Saudi-Arabia satt opp offisiell salgspris for mai-leveranse på søndag.

Oljedataleverandøren Genscape rapporterte at lagrene i ved leveransenpunktet Cushing, Oklahoma, falt med 300.000 fat i forrige uke. Det gir momentum for de som tror på at stigende etterspørsel og andre faktorer vil reversere nedgangen i oljeprisene, skriver avisen.

- Det mest oppmuntrende tallet for oljeprisen er trolig tegnet på råoljelagertrekk. Men, jeg vil se flere bekreftelser, om det er vedvarende, før jeg sier at vi har nådd bunnen, sa investeringstrateg Joseph Tanious i Bessemer Trust til The Wall Street Journal mandag.

Ifølge medianestimatet innhentet av Bloomberg News ventes den offisielle lagerrapporten fra det amerikanske energidepartementet å vise at råoljelagrene i USA steg med tre millioner fat til 471,4 millioner fat i forrige uke, når tallene legges frem onsdag ettermiddag. Det er det høyeste nivået siden statistikken begynte i august 1982.

Usikkerhet

Mens lagrene kan komme til å toppe ut i april, må prisene holde seg lave lenger for å få en vedvarende nedgang i produksjonsveksten, skrev Goldman Sachs i en rapport mandag, og mener at usikkerheten rundt produksjonen på kort sikt forblir høy.

«Mens nedgangen i riggtellingen i USA har vært raskere enn vi ventet, er den ikke tilstrekkelig til å balansere markedet i USA i 2016 etter vårt syn», skrev Goldman Sachs, ifølge Bloomberg News.

WTI 1. posisjon, som er maikontrakten, ligger på 51,70 dollar per fat tirsdag morgen, ned 45 cent fra forrige handledag, da kontrakten steg 3,00 dollar til 52,14 dollar per fat.

Da Oslo Børs stengte onsdag før påskehelgen klokken 13:00, lå wti-prisen på om lag 47,20 dollar per fat.

Brent 1. posisjon, som er maikontrakten, noteres til 57,47 dollar per fat tirsdag morgen, ned 65 cent fra forrige handledag, da kontrakten steg med 3,17 dollar til 58,12 dollar per fat.

Prisen lå på om lag 55,20 dollar per fat ved stengetid for Oslo Børs onsdag klokken 13:00.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 57,50 dollar per fat tirsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.