Tilbudet fra det Stavanger-baserte oppkjøpsfondet Hitecvision på oljeknøtten Rocksource i Bergen har fått en ny støttespiller.

Nå selger selskapets femte største aksjonær og styremedlem Tove Kate Larsen (61) samtlige av sine aksjer eid gjennom selskapet Tokala AS.

Ved kurs seks kroner per aksje mottar hun dermed over nær 6,8 millioner kroner for sine 1.130.000 aksjer.

Larsen, som blant annet er tidligere teknologidirektør i Statoil, er søster av Rocksources nest største aksjonær, Berge Gerdt Larsen (62), som fortsatt eier omlag 29 prosent av aksjene.

Tove Kate Larsen jobber i dag som seniorrådgiver i Bernhard Larsen Holding, et privat investeringsselskap hun eier med sin søster Astrid Karin Svenheim (66) og familien, og som er tuftet på faren og oljepionér Bernhard Mikal «Deepsea» Larsens virke (1925-2003).

Blant investeringene Bernh. Larsen har tjent gode penger på er oljeforsyningsbasene langs vestlandskysten, gjennom selskapet Coast Center Base.

Bernh. Larsen Holding, der Tove Kate Larsen kontrollerer oppunder 39 prosent gjennom Tokala AS, eier fortsatt omkring 0,76 prosent av Rocksource.

Broren har tidligere avfeid budet, som han mener betydelig undervurderer verdiene i selskapet. Det til tross for at han ligger an til å innkassere omkring 170 millioner kroner etter å ha kjøpt seg kraftig opp på nivåer rundt én krone i 2012.

- Verdien kan være fem til seks ganger mer om brønnene som nå skal bores gir uttelling. Seks kroner er verdien av selskapet i dag, sa Larsen til DN i august.

Den uavhengige rådgiveren engasjert av styret, SEB, har imidlertid konkludert med at tilbudet, til tross for oppsidepotensialet, er «fair» fra et finansielt ståsted under gjeldende markedsforhold, i januar 2014.

Selskapets styre slutter seg til vurderingen i det korte bildet, men presiserer at det er et betydelig potensial på lengre sikt.

«Styret anbefaler sterkt aksjonærene å vurdere tilbudet nøye i lys av faktorene.. og annen tilgjengelig informasjon, og å gjøre en uavhengig vurdering om man skal aksepterer tilbudet eller ikke», het det i en enstemmig melding fra styret 14. januar.

Rocksource varslet i forrige uke om et kapitalbehov på mellom 170 og 210 millioner kroner, planlagt innhentet i en tegningsrettemisjon mellom 6. til 20. februar. En ekstraordinær generalforsamling vil i forkant bli avholdt 2. februar klokken 14.00.

HitecVision-selskapet Epsi AS bød seks kroner per aksje i et pliktig tilbud i desember ifjor etter å ha passert 33,3 prosent av aksjene. Tilbudet utløper i dag onsdag 21. januar klokken 16.30 etter å ha løpt fra 10. desember.

Per onsdag formiddag har Epsi fått aksept for omkring 17 millioner aksjer, som bringer innehavet til rundt 50 millioner aksjer, eller omkring 50,6prosent.

«Det vil ikke bli noe forlengelse av tilbudet», het det i en melding tirsdag.

Les også:
Seadrill i siget
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.