Yara International kjøper eiendeler knyttet til gjødselvirksomheten til Vale i Cubatoa City, Brasil for 600 millioner dollar, tilsvarende omlag 4,8 milliarder kroner, ifølge den brasilianske avisen O Globo torsdag.

Avisen skriver også at en større andel av gjødselvirksomheten selges til den amerikanske gjødselprodusenten Mosaic for tre milliarder dollar.

O Globo har også tidligere meldt at Mosaic kjøper en del av gjødselvirksomheten til Vale. Vale har uttalte i forrige uke at de ikke har tatt noen beslutning vedrørende partnerskap for selskapets gjødselvirksomhet.

Yara ville ikke kommentere om selskapet var i samtaler rundt kjøp av Vales gjødselvirksomhet, da salgsplanene ble kjent.

Les også: Statskog selger flere skogeiendommer

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.