Torsdag ettermiddag varslet Kjell Inge Røkkes Aker om salg av fiskeselskapene Havfisk og Norway Seafoods, virksomheter som dannet grunnlaget for Røkkes reise til toppen av norsk og internasjonalt næringsliv.

Kjøper er Lerøy Seafood, som kontrolleres av Røkkes gode venn gjennom 30 år, Austvoll-milliardæren Helge Møgster (faktaboks).

Les mer: Kjell Inge Røkke selger fiskeimperiet sitt: - Kunne ikke fått en bedre eier

Styreleder Helge Singelstad i Lerøy Seafood sier at Lerøy Seafood ønsker å kjøpe alle aksjene i Havfisk og Norway Seafoods, men har ingen plan om et høyere bud.

- Per nå foreligger det ingen planer om et nytt bud. Vi er på ingen måte ukjent med å ha med oss andre aksjonærer. Logikken bak denne avtalen er ikke knyttet til at vi oppnår en viss eierandel utover det vi har fått aksept for allerede, sier han til TDN Finans.

Selskapet gjorde det kjent at de har inngått en avtale for å kjøpe Aker og Fausken Invests eierandel på til sammen 64,4 prosent av villfiskselskapet Havfisk.

Les også: – Ble helt satt ut av Røkke-salg

De har samtidig lagt inn et bud på resten av aksjene i selskapet på kurs 36,50 kroner. De kjøper samtidig Akers 73,6 prosent av prosseseringsselsskapet Norway Seafoods.

- Vi ønsker i utgangspunktet å overta alle aksjene i Havfisk og Norway Seafoods, men det er ingen nødvendighet, sier Singelstad.

Oppkjøpet av aksjene vil finansieres ved en rettet emisjon, men uten at Lerøys hovedaksjonær Austevoll Seafood vil delta i denne.

Etter emisjonen vil Austevoll ha en eierandel på rundt 52 prosent. Singelstad, som også er styreleder i Austevoll Seafood, understreker at det er uaktelt for dem å gå lavere nå.

- Austevoll eier nå 52 prosent av Lerøy og der kommer vi til å være. Vi vil beholde aksjemajoriteten. Neste gang det blir gjort en emisjon, betyr det at vi skal være med på den, sier han.

Som en del av finansieringen av oppkjøpet har Lerøy Seafood solgt 300.000 egne aksjer til kurs 415 kroner per aksje, ifølge en separat melding. Etter dette eier Lerøy 29.776 egne aksjer.

Havfisk stiger 3,7 prosent til 36 kroner per aksje like etter børsåpning fredag. Lerøy Seafood er ned fire prosent til 415 kroner per aksje.

Følg markedet på DN Investor

Les også:Marine Harvest blir skipsreder:   - Dette er et marked med enorme marginer

Fredriksen etablerer ny shipping-gigant

Statoil kjøper 45 prosent i Utgard

Gigant-emisjon for Asias største råvaretrader  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert: