Styreleder Helge Singelstad i Lerøy Seafood tror det er vanskelig å drive Havfisk bedre enn den forrige eieren.

Selskapet kunngjorde torsdag at de vil overta aksjemajoriteten i Havfisk fra Aker.

Les mer: Kjell Inge Røkke selger fiskeimperiet sitt: - Kunne ikke fått en bedre eier

- Det skal bli vanskelig å drive Havfisk bedre enn forrige eier. Det er ingen som tviler på Røkkes kompetanse på dette området, sier Singelstad til TDN Finans.

Helge Singelstad, Lerøy Seafood. Foto:
Helge Singelstad, Lerøy Seafood. Foto: (Foto: Ida von Hanno Bast)

Han omtaler Havfisk som et veldig veldrevet selskap med en nokså ny flåte.

- Vi kommer til duk og dekket bord og det setter vi pris på. Samtidig skal vi selvfølgelig jobbe for å utvikle selskapet videre. Havfisk er en enhet som kan kobles på våre eksisterende virksomheter. Det går inn i Lerøys strategi om å ha selvgående enheter, slik vi også har innen havbruk, sier Singelstad.

Les også: – Ble helt satt ut av Røkke-salg

Konsernsjef Henning Beltestad i Lerøy bekrefter at de ser for seg at Havfisk kan drives som en virksomhet under Lerøy-paraplyen, på linje med Lerøy Sjøtroll eller Lerøy Aurora.

- De som styrer selskapet nå er dyktige og vet hva de driver med, så vi trenger ikke å gjøre så mange endringer. Det vi kan bidra med er å jobbe for å øke etterspørselen etter hvitfisk, slik at vi kan oppnå høyere priser i markedet, sier Beltestad til TDN Finans.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Ønsker full kontroll med Røkkes fiskeselskaper

Fredriksen etablerer ny shipping-gigant

Kaster penger etter Lerøy (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert: