ExxonMobil har vært i kontakt med mulig kjøpere for å markedsføre sine egenopererte felt på norsk sokkel, opplyser flee uavhengige bransjekilder til Sysla Offshore.

ExxonMobil er en av de største produsentene på sokkelen med andeler i over 20 virksomme felt. Selskapet er operatør for Balder, Ringhorne og Sigyn, som skal være feltene Exxon vurderer å selge, ifølge Sysla. I tillegg kommer Jotun-feltet, som er i ferd med å stenges ned.

Analytiker Anders Wittemann i E&P Consulting anslår salgsverdien til inntil 12,5 milliarder kroner, men begrenset med kjøpere.

- Det finnes to-tre opplagte kandidater i form av Aker BP, Neptune Oil & Gas og Dea Norge/LetterOne, sier han til Sysla.

Aker BP vil denne høsten være en realitet nårAker- og Kjell Inge Røkke-dominerte Det norske oljeselskap fusjonerer det britiske oljeselskapet BPs norske virksomhet.

Les også: Telenor tar tap på tre milliarder i tredje kvartal

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.