Saken er oppdatert.

Famaday Trading, som John Fredriksen står bak, kjøpte mandag 18,1 millioner aksjer i Norwegian Property, opplyses det i en melding tirsdag.

Etter kjøpet eier Famaday 143,3 millioner aksjer i Norwegian Property. Det utgjør 26,13 prosent av aksjekapitalen i selskapet, som er en stor aktør på Aker Brygge.

Største eier

Skipsreder Fredriksen seilte fredag opp som den største aksjonæren i Norwegian Property.

Det skjedde etter at Famaday dagen før gikk ut med et tilbud om å kjøpe inntil 35 millioner aksjer i eiendomsselskapet. Tilbudet ble formidlet av meglerhusene Arctic Securities og DNB Markets.

Det var Finansavisen som fredag knyttet Fredriksens navn til selskapet Famaday. DN fikk bekreftet at dette stemmer.

Tidligere var Famaday eiendomsselskapets nest største eier, mens Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica var største eier.

Nå er altså rollene byttet om, selv om også Stein Erik Hagen øker i selskapet. Torsdag kveld meldte nemlig hans investeringsselskap Canica at det har kjøpt 12,8 millioner aksjer i Norwegian Property.

I lørdagens DN sa Hagen at han ser på dette som en langsiktig investering.

- Jeg har ikke noe imot å eie aksjer sammen med Fredriksen. At han kjøper er et tegn på at det er et bra selskap, og det tror jeg er veldig bra, sa Hagen.

Uten pengetrøbbel

Finansieringen av aksjekjøpene i Norwegian Property byr ikke på problemer for Fredriksen.

Bankkontoen i hans private system er iferd med å passere 25 milliarder kroner. Mye av dette stammer fra utbytter, salg av inkassoselskapet Aktiv Kapital og aksjer i det tyske reiselivskonsernet TUI, samt vellykkede investeringer privat.

- Jeg er ikke så opptatt av pengene. Dette er en krigskasse. At det er fornuftig å ha, er en lekse vi har lært av tidligere nedturer. Det er greit å sitte med kontanter når markedene faller og det går an å handle igjen, sa John Fredriksen da DN intervjuet ham i forbindelse med at han i mai fylte 70 år.

Les også:
Han er uønsket i nabolandene
Avslutt jobbintervjuet slik - og få jobben
Æren for trærne (Kjetil B. Alstadheim) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.