Hitecvision-selskapet Epsi har kontroll på rundt 82 prosent av oljeknøtten Rocksource, ifølge en foreløpig opptelling av akseptene i tilbudet for selskapet.

Etter utløpet av tilbudsperioden klokken 16.30 onsdag hadde aksjonærer tilsvarende 48,66 prosent av aksjekapitalen akseptert budet på seks kroner per aksje, ifølge en melding.

Sammen med eierposten som Epsi kontrollerer fra før viser opptellingen at de største eierne kan ha kastet kortene.

Kun timer før fristen utløp meldte femte største aksjonær og styremedlem Tove Kate Larsen å ha akseptert budet for sine omkring 1,3 millioner aksjer.

Det var på tidspunktet ikke klart om hennes bror, og nest største aksjonær Berge Gerdt Larsen, hadde akseptert budet for sine nær 29 prosent av aksjene. Han har tidligere uttalt seg kritisk til budet på seks kroner, som han mente betydelig undervurderte verdiene i selskapet.

Den uavhengige rådgiveren engasjert av styret, SEB, har imidlertid konkludert med at tilbudet, til tross for oppsidepotensialet, er «fair» fra et finansielt ståsted under gjeldende markedsforhold, i januar 2014.

Rocksource-styret har sluttet seg til vurderingen i det korte bildet, men presiserer at det er et betydelig potensial på lengre sikt.

«Styret anbefaler sterkt aksjonærene å vurdere tilbudet nøye i lys av faktorene.. og annen tilgjengelig informasjon, og å gjøre en uavhengig vurdering om man skal aksepterer tilbudet eller ikke», het det i en enstemmig melding fra styret 14. januar.

Den foreløpige opptellingen på 82 prosent indikerer at også Berge Gerdt Larsen har akseptert budet for hele eller deler av sin beholdning.

Epsi meldte like før utløpsfristen onsdag å ha kontroll på 50,6 prosent av aksjene i Rocksource, og dermed majoriteten i selskapet.

Rocksource-aksjen er ned 0,8 prosent til 5,95 kroner på Oslo Børs sålangt torsdag.

Les også:
Setter sluttstrek for Petromena-kollapsen  

Tror Storebrand må droppe utbytte i to år  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.