Tre kapitalfond kjemper ifølge danske medier om å få kjøpe opp leketøyskjeden Fætter BR - BR Leker i Norge - for en sum på rundt én milliard danske kroner, skriver TV2.dk.

Det var den danske avisen Børsen som først bragte nyheten, og Berlingske Tidende har fått tak i navnene på de tre oppkjøpsfondene som skal være aktuelle: Axcel, Nordic Capital og EQT.

Fætter BR er eid av den danske Gjørup-familien og deres Top-Toy-konsern. Familien ønsker ifølge danske TV2 å vokse ytterligere utenfor Danmark og selger derfor Fætter BR ut av konsernet for å få handlingsrom til nye investeringer.

Tre fond

Brødrene Peter (t.v.) og Lars Gjørup driver familieselskapet Top-Toy sammen i tredje generasjon.
Brødrene Peter (t.v.) og Lars Gjørup driver familieselskapet Top-Toy sammen i tredje generasjon. (Foto: Top-Toy.)
- På grunn av sakens natur kan jeg ikke si fryktelig mye om salgsprosessen. Vi kommer til å forhandle med potensielle partnere, og det ønsker vi ikke å gjøre gjennom pressen, sier administrerende direktør i Top-Toy, Peter Gjørup, til Børsen.

Danske Axcel har erfaring med detaljhandel fra blant annet Georg Jensen og kleskjedene Zizzi og Noa Noa, Nordic Capital er største aksjonær i Europris med 38 prosent av aksjene, og EQT eier 14 prosent av XXL.

Både Europris og XXL er i år blitt tatt på børs med fondene som eiere.

Les også:
Saftig pris for lavpriskjede
EQT henter inn 60 milliarder til nytt fond  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.