Det blir en fusjon mellom matvaregigantene Kraft Foods og Heinz. Det bekreftes i en pressemelding onsdag.

Tirsdag kveld varslet The Wall Street Journal at det brasilianske oppkjøpsfondet 3G Capital var i samtaler med Kraft Foods om et mulig oppkjøp.

Fondet kjøpte Heinz for to år siden sammen med investor Warren Buffetts selskap Berkshire Hathaway, og et eventuelt oppkjøp ville innebære en fusjon av de to matvareselskapene, ifølge avisen.

Warren Buffett (83) lykkes å snappe opp matvareprodusenten Heinz . Foto: Nati Harnik, TT/NTB Scanpix
Warren Buffett (83) lykkes å snappe opp matvareprodusenten Heinz . Foto: Nati Harnik, TT/NTB Scanpix (Foto: AP)

Det bekreftes nå at Buffett er involvert i transaksjonen. Han hadde tidligere uttalt til WSJ  at han samarbeidet med 3G Capital om "et annet vennligsinnet oppkjøp".

Det brasilianske oppkjøpsfondet og Buffetts selskap Berkshire Hathaway vil eie 51 prosent av det nye selskapet som skal hete Kraft Heinz Company og vil ha en omsetning på 28 milliarder dollar.

Krafts nåværende eiere skal eie 49 prosent i det nye selskapet samt motta en spesiell utbyttebetaling på 16,50 dollar per aksje, fremgår det.

Denne betalingen, som til sammen vil utgjøre 10 milliarder dollar, finansieres av 3G Capital og Berkshire Hathaway.

Konsernsjef Bernando Hees i Heinz vil bli ny konsernsjef for det fusjonerte selskapet.

Kraft Foods verdsettes til 37 milliarder dollar i markedet, og det var ventet at kjøpesummen ville overstige 40 milliarder, ifølge WSJ.

Les også: Asia i dag: Ka-shing! Asias «Supermann» erobrer Europa

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.