Tirsdag ble det kjent at børsnoterte Aqualis, med Øystein Stray Spetalen og Glen Rødland i spissen, kjøper det familieeide farmasiselskapet Weifa for 1,17 milliarder kroner.

- Vi er svært fornøyd og har fått kjøpt et fantastisk selskap, sier Rødland, som er styreleder i Aqualis, til DN.

Kjøpet fører til at Aqualis bytter navn til Weifa. Intensjonen er at selskapet allerede i midten av august vil bli en del av et selvstendig børsnotert selskap. Samtidig blir offshorevirksomheten til Aqualis skilt ut i et eget selskap.

Gamle aksjonærer

Dette blir tredje gang Aqualis bytter navn. Selskapet het inntil 2013 Clavis Pharma.

Clavis Pharma ble etablert i 2001 og drev med forskning og utvikling på kreftmedisin. Resultatene lot imidlertid vente på seg etter børsnoteringen i 2006, og i 2013 måtte Clavis Pharma for alle praktiske formål legge ned.

I dag viser Rødland til at det opprinnelig var 2.500 aksjonærer i Clavis Pharma.

- Det betyr at vi har 2.500 aksjonærer fra før. I tillegg har vi nå med oss en rekke nye aktører som har vært med å tegne for kjøpet av Weifa, sier han.

- Vi regner med at selskapet etter emisjonen er på børs i midten av august, da under navnet Weifa, sier Rødland.

Vil utvikle Weifa

Målet er å utvikle Weifa videre.

- Hele kjøpesummen på 1,2 milliarder kroner er garantert og plassert av store norske og utenlandske investorer, sier Aqualis-styrelederen.

- Vi må utvikle driften for å få god avkastning på kapitalen. Bedriften har vokst jevnt og trutt, men vi tror det kan vokse enda raskere, sier Rødland.

Selv kaller kan Weifa «medisinens svar på Freia, Jarlsberg-osten og tilsvarende norske ikoner».

- Det er et selskap med produkter som alle i Norge har et forhold til. Paracet, Ibux og Paralgin Forte for å nevne tre, sier Rødland og fortsetter:

- Disse produktene står for 60 prosent av omsetningen. I tillegg er Weifa en stor produsent av råvarer til verdensindustrien innenfor medisin.

Han tror de nye aksjonærene har mye å bidra med.

- Vi kjøper dette selskapet fordi det er bra. Vårt bidrag er å hjelpe selskapet til å vokse videre og få en god finansstruktur. Vår målsetting er å utnytte potensialet i selskapet på en enda bedre måte, sier Rødland.

Øystein Stray Spetalen ønsker ikke å kommentere kjøpet.

Les også:
SSB: I disse kommunene vokser folketallet aller raskest
Preben Moen arvet familiebedriften da han var 23 år
Kina-tallene som fikk Bill Gates til å miste pusten

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.