Investor Øystein Stray Spetalen (53) står i kulissene når to selskaper han dominerer vil fusjonere.

Ifølge en melding fredag har Saga Tankers inngått en intensjonsavtale med investeringsselskapet Strata Marine & Offshore om et kjøp av 100 prosent av de utestående aksjene i Strata gjennom et frivillig bud eller en sammenslåing.

Den foreslåtte transaksjonen er i henhold til Saga Tankers strategi om å opprettholde noteringen på Oslo Axess og videreutvikle Saga som et investeringsselskap, opplyser selskapet.

Saga meldte i oktober at Oslo Børs mener de ikke er egnet til å fortsatt være notert på Oslo Axess med dagens eierskapsstruktur og styresammensetning.

Selskapet opplyser at de er i konstruktiv dialog med Oslo Børs, og er forberedt på oppfylle kravene til notering.

Betingelsene i den foreslåtte transaksjonen er ennå ikke klare, og selskapene ønsker å komme til enighet i februar 2015, fremgår det.

Ettersom Spetalen både er Sagas styreleder, og styremedlem samt hovedaksjonær i Strata gjennom eierselskapet Allum Holding, vil Saga få utarbeidet en uavhengig tredjepartsvurdering av den foreslåtte transaksjonen.

Strata er et Oslo-basert investeringsselskap etablert i 2006, og har rundt 80 aksjonærer. Selskapet er største aksjonær i det børsnoterte oljeserviceselskapet Aqualis, som har en markedsverdi på 283 millioner kroner.

Saga Tankers, et forhenværende rederi uten skip og med store fremførbare underskudd, ble gjenstand for et oppkjøp av Spetalen i 2013.

Investoren kontrollerer per 6. januar nær 96 prosent av aksjene. Nest største aksjonær i Saga med 0,65 prosent er investeringsselskapet Selaco, tilhørende den profilerte daytraderen Sven Egil Larsen.

Spetalen og Larsen har tidligere ligget i konflikt vedrørende innløsningskursen for sistnevntes aksjer, der forlik ble inngått ifjor samt at Spetalen ble dømt til å betale Larsens advokatregning.

Les også:
Kværner og Aibel konkurrerer om Sverdrup-dekket
Lengste oljeprisnedgang på seks år
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.