Det australske olje- og gasselskapet Woodside Petroleum byr 11,65 milliarder australske dollar i aksjer for Oil Search, det største oljeletingsselskapet i øystaten Papua Ny-Guinea. Budet er på én Woodside-aksje for hver fjerde Oil Search-aksje.

Det opplyses i meldinger fra selskapene tirsdag. Budet tilsvarer 70 milliarder norske kroner.

Ifølge Bloomberg News, impliserer budet en premie på rundt 14 prosent sammenlignet med Oil Searchs sluttkurs mandag.

Oil Search stiger 17,5 prosent, mens Woodside faller 2,8 prosent på Sidney-børsen tirsdag.

- Markedet sender er rimelig klart signal om at Woodsides bud undervurderer Oil Searchs eierandel i PNG LNG-prosjektet, som er blant de mest konkurransedyktige LNG-prosjektene i hele Asia/Stillehavet-regionen, sier analytiker Angus Nicholson i IG til Bloomberg.

Les også på DN.no:

Kristian Røkke kjøper aksjer i selskapet han er sjef for

Fortsatt forsprang for Tsipras

Asia i dag: Kina under nytt press (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV:

Eksklusivt: Møt mannen bak Popcorn Time

Eksklusivt: Møt mannen bak Popcorn Time
Federico Abad er mannen som skapte Popcorn Time, pirattjenesten som har fått filmindustrien i Hollywood til å skjelve. DN møtte mannen som hittil har valgt å være anonym i hjembyen Buenos Aires
02:47
Publisert: