Statoil har inngått en avtale om kjøp av JX Nippons eierandel på 45 prosent og operatørskapet for den britiske lisensen for Utgard-feltet, ifølge en melding fredag.

Ved fullføring av denne transaksjonen øker Statoil sin eierandel i den britiske lisens P312 til 100 prosent, etter tidligere å ha overtatt eierandeler fra First Oil i oktober 2015 og Talisman Sinopec i desember 2015, fremgår det.

Statoil er operatør for lisens PL046 på norsk sokkel med 62 prosent eierandel, ifølge meldingen.

Utgard, tidligere kjent som Alfa Sentral, er et gass- og kondensatfelt som strekker seg over delelinjen mellom Storbritannia og Norge.

Feltet planlegges utbygd med tilknytning til eksisterende infrastruktur på norsk sokkel for Sleipner, der Statoil er operatør.

"En endelig investeringsbeslutning for Utgard planlegges før utgangen av 2016, med produksjonsstart i 2020", skriver Statoil.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Fredriksen etablerer ny shipping-gigant

Dagens aviser på 1-2-3

Oljekommentaren: - Vil se balanse en gang før utgangen av 2016

Asia i dag: Forsøker myk landing i Kina (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert: