Yara International har inngått en avtale om å kjøpe et urea-anlegg med tilhørende distribusjonsvirksomhet i Babrala, Uttar Pradesh fra Tata Chemicals for 400 millioner dollar.

Det fremkommer av en melding fra selskapet onsdag.

Oppkjøpet gjøres på en netto gjeldsfri basis, og verdsettelsen inkluderer normalisert netto arbeidskapital.

Anlegget har en årlig kapasitet på 0,7 millioner tonn ammoniakk og 1,2 millioner tonn urea, og leverte driftsinntekter og ebitda på henholdsvis 350 millioner dollar og 35 millioner dollar i regnskapsåret som ble avsluttet 31. mars 2016.

-Oppkjøpet representerer enda et viktig steg i vår vekststrategi, og gir oss en fullintegrert posisjon i verdens nest største gjødselmarked. India har en sterk befolkningsvekst, økende levestandard og et betydelig potensial for å forbedre produktiviteten i landbruket, sier konsernsjef Svein Tore Holsether i Yara i meldingen.

Anlegget ble satt i drift i 1994 og er det mest energieffektive i India, med skal ha en energieffektivitet på linje med Yaras beste fabrikker.

Avtalen vil være gjenstand for regulatoriske godkjenninger samt godkjenninger i det indiske rettssystem, en prosess som er ventet å ta 9-12 måneder. Sluttføring av transaksjonen vil finne sted etter dette, heter det.

Yara har hatt virksomhet i India siden 1990-tallet, med fokus de siste årene på salg av premium produkter i vest og sør i landet, med sterk volumvekst og marginer godt over Yaras gjennomsnitt for regionen.

-Vi vil vokse raskere i India etter dette oppkjøpet, med et større fotavtrykk i markedet som vil muliggjøre økte salg av premium produkter. Vi vil legge stor vekt på en vellykket integrering av anlegget, og vil etablere et integrasjonsteam bestående av erfarne Tata Chemicals- og Yara-ansatte, sistnevnte fra både vår eksisterende India-virksomhet og regionale ledelse, sier Terje Knutsen, SVP  og leder av Yaras Crop Nutrition-segment, i meldingen.

Les også:
Asia i dag: Kan bli slutt på «kinesisk nakenbading»
Derfor er Paul Pogba (23) verdt 2,7 milliarder kroner
Vil tvangsselge Airbnb-bolig

Anbefalt fra Dntv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.