Igår meddelte det danske telekonsernet TDC kjøp av det norske kabel-tv- og bredbåndselskapet Get for 13,8 milliarder norske kroner.

Et Goldman Sachs-selskap som kjøpte Get i 2007 sitter igjen med en gevinst på syv milliarder kroner når øvrige aksjonærer har fått sitt. Forrige gang Get ble solgt var prisen 5,8 milliarder kroner.

 

Blant salgsvinnerne er også ledere og nøkkelpersoner i Get. Tilsammen hadde de hånd om mellom syv og åtte prosent av aksjene. Det gir dem tilsammen rundt en milliard kroner. Mest penger går til Get-sjefen selv, Gunnar Evensen, etter å investert noen få titall millioner kroner i Get-aksjer.

«Har det jeg trenger»

– Du har nå solgt dine aksjer?

– Ja, alle aksjonærene har solgt Get-aksjene til TDC, sier Evensen.

– Ifølge «Kapital» eier du fire–fem prosent av aksjene?

– Det er litt for høyt.

– Men hvor mye har du da?

– Jeg er ikke så opptatt av det.

– Lå din eierandel på mellom 3,5 og fire prosent?

– Ja, noe rundt det området.

– Men da har du jo fått rundt en halv milliard kroner for aksjene?

– Jeg vet ikke. Har ikke regnet på det. Helt ærlig. Det har aldri vært viktig for meg. Det var viktig da vi hadde en finansiell eier at ledelsen skulle ta risiko sammen med dem. Derfor investere vi sammen med dem, sier Evensen.

– Så du skal ikke kjøpe landsted eller eiendommer i utlandet?

– Nei, jeg har det jeg trenger med hus, hytte, båt og bil, sier Evensen.

Opp- og nedturer

Han har vært med på å bygge opp kabel-tv-selskapet fra en omsetning på noen hundre millioner kroner til over to milliarder kroner, mens eiere har kommet og gått.

Evensen ble kabel-tv-sjef for over 14 år siden. Den gang het selskapet Janco Multicom.

– Jeg tror vi omsatte for mellom 360 og 370 millioner den gangen. Det er et selskap som hadde ganske mange utfordringer i kvalitet, infrastruktur, kundeservice og produkttjenester. De første årene brukte jeg tid på å heve kvaliteten på det vi drev med, sier Evensen.

Under den tiden var også selskapets eier, nederlandske UPC, i en økonomisk krise med en gjeld på over 80 milliarder etter en omfattende oppkjøpsrunde på 90-tallet og måtte søke konkursbeskyttelse.

I 2007 kom et Goldman Sachs-selskap til unnsetning og kjøpte Get.

– Jeg følte at den prisen det betalte (5,8 milliarder, red, anm.) var veldig høy, og jeg var usikker på om vi ville klare å levere på de forventningene de hadde.

Evensen roser sin tidligere eier for at den ville satse på å bygge opp Get.

– Dersom vi hadde fått noen andre eiere som eksempelvis ønsket å ta utbytte, ville selskapet vært helt annerledes i dag.

«Jeg elsker NRK»

Get-sjefen er meget fornøyd at selskapet får en industriell eier med TDC og danner Skandinavias største kabel-tv-selskap.

Selv ble han bedt om å fortsette i sjefsstolen.

– Det var en viktig del av diskusjonen om jeg skulle drive selskapet videre i en god periode.

– Det høres ut som mer enn et år?

– Det er riktig.

– Hvor lenge orker du å være kabel-tv-sjef?

– Jeg syns dette er moro. Jeg vil ikke være et sted hvor det ikke er gøy.

– Hvilke kanaler velger Get-sjefen selv?

– Jeg elsker NRK. Det å ha en kanal som ikke er reklamefinansiert og som står på egne ben, er en utrolig viktig verdi for Norge. Jeg håper vi kan forvalte det videre fremover, sier Evensen og roser i samme slengen bredden i det norske tv-markedet .

– Benytter du deg av strømmetjenester?

– Ja, men jeg er ikke på Netflix. Trenger ikke det når man har Get. Kona og jeg liker å bruke Get-boksen til å ta opp programmer, sier kabel-tv-sjefen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:
- Jeg har vel ikke noen historikk for å lansere ting jeg ikke tjener penger på

- Det er jakttid på kabelkunder

TDC kjøper Get - blir størst i Skandinavia