SEB mener tilbudet som det britiske oppkjøpsfondet Apax har gitt for aksjene i Evry er "fair" fra et finansielt ståsted, ifølge en melding onsdag.

Meglerhuset har vært engasjert av styret i it-selskapet som uavhengig rådgiver i forbindelse med vurderingen av budet på omkring 4,3 milliarder kroner, eller 16 kroner aksjen, for Evry i desember ifjor.

Budet har allerede tilslutning fra største eiere, Telenor, Posten og Folketrygdfondet. Det gjorde Apax allerede ved offentligjøring av budet kunne flagge nær 74 prosent aksept, inkludert styrets fulle støtte.

Markedet vendte imidlertid tommelen ned, og Evry-aksjen raste.

Analytiker Per Gunnar Nordal i Arctic Securities mente budet var noe lavt.

- Hvis man ser på sammenlignbare transaksjoner så kunne mange vente en noe høyere kjøpspris. Samtidig er det en del faktorer som gjør at prisen her ikke nødvendigvis vil være like høy, sa Nordahl til TDN Finans på tidspunktet.

Evry-aksjen ble sist omsatt for 15,90 kroner per aksje. Det verdsetter selskapet til 4,25 milliarder kroner.

Les også:
Dagens aviser på 1-2-3
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.