It-giganten Evry faller markert på Oslo Børs etter at britiske Apax byr omkring 4,3 milliarder kroner eller 16 kroner aksjen for selskapet.

Analytiker Per Gunnar Nordal i Arctic Securities mener budet er noe lavere enn det det har vært for sammenlignbare selskaper.

- Hvis man ser på sammenlignbare transaksjoner så kunne mange vente en noe høyere kjøpspris. Samtidig er det en del faktorer som gjør at prisen her ikke nødvendigvis vil være like høy, sier Nordahl til TDN Finans.

Han påpeker at Evry har vært i en formell prosess i hele høst for å finne en kjøper, og at dette har satt forventinger i markedet.

- Det betyr trolig at de har utforsket de mulighetene som finnes for oppkjøp, sier analytikeren, som mener dermed det er svært sannsynlig at avtalen går gjennom.

Budet har allerede tilslutning fra største eiere, Telenor, Posten og Folketrygdfondet. Det gjør at Apax allerede før børsåpning kunne flagge nær 74 prosent aksept, inkludert styrets fulle støtte.

- Dessuten er det betingelser ved avtalen, som at et konkurrerende bud må være ti prosent høyere, for å bli godkjent, som tyder på salg, sier Nordahl til TDN Finans.

Evry har vært i spill siden august, da selskapet meldte å vurdere strategiske alternativer.

Som Dagens Næringsliv skrev i begynnelsen av november, var Apax en av tre som har konkurrert om å stikke av med Evry. Både det svensk-finske Tieto og det amerikanske oppkjøps­fondet Apollo ønsket å kjøpe et av de største it-selskapene i Norden.

I Sverige later markedet til å trekke et lettelsens sukk på at selskapet ikke trakk det lengste strået. Tieto stiger over tre prosent like etter åpning på Stockholmsbørsen.

- For enkelte investorer ville et kjøp av Evry har utgjort et risikoment, så vi ser en viss lettelse i Tieto, sier Nordea-analytiker Sami Sarkamies til Nyhetsbyrån Direkt, ifølge TDN Finans.

Analytikeren mener dette øker sjansen for at Tieto skal kunne øke utbyttet.

Markedet later å ha lite tro på at andre interessenter vil komme på banen.

Evry-aksjen er ned 8,7 prosent til 15,70 kroner per aksje, og handles dermed godt under tilbudsprisen. Aksjen sluttet til 17,40 kroner fredag.

Les også:
Fredriksen løfter Seadrill

USA i dag: Advarer mot dollar-smell

Asia i dag: «Litt crazy det som skjer nå»
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.