Det sammenslåtte selskapet vil få en markedsandel i det norske bedriftsmarkedet for mobilkommunikasjon på om lag 27 prosent målt i omsetning første halvår 2016.

- Kjøpet vil styrke Telias posisjon, og vi vil for alvor bli en slagkraftig utfordrer til Telenor også i bedriftsmarkedet. Det er godt nytt for alle norske bedrifter og virksomheter, sier Telia Norge-sjef, Abraham Foss, i en melding.

Kjøpesummen er på 2,3 milliarder kroner på gjeldfri basis, melder TDN Finans.

Norgessjef Abraham Foss, Telia.
Norgessjef Abraham Foss, Telia.

Phonero-sjef Thore Berthelsen påpeker at Phonero har tatt betydelig markedsandeler siden oppstarten i 2008.

- Vi har opparbeidet oss en posisjon som vi kan være stolte av. Det skal vi fortsette å bygge videre på, nå som en del av nettverksoperatøren Telia i Norge. Jeg gleder meg til reisen videre, og jeg er sikker på at dette vil bli en god løsning for alle våre kunder og ansatte, sier Berthelsen i meldingen.

 

Oppkjøpet ventes å gi kostnadssynergier på omkring 400 millioner kroner, primært ved å flytte trafikk til sitt eget nett, med begrenset effekt i 2017 og full effekt i 2018.

Phoneros kundebase består av 25.000 selskapet med cirka 250.000 mobilabonnement.

Transaksjonen kommer å øke Telias markedsandel innom selskapssegmentet for mobiltelefoni fra rundt 13 prosent til 27 prosent. Til sammenligning er Telenor sin markedsandel 66,9 prosent, påpeker Telia i meldingen.

Phonero, med base i Kristiansand, har hittil vært eiet av blandt annet oppkjøpsfondet Norvestor med 56 prosent, etter at Christen Sveaas-selskapet Kistefos solgte seg ned til 20 prosent ifjor. Ansatte og øvrige aksjonærer kontrollerer resten.

Transaksjonen er betinget av Konkurransetilsynets aksept og forventes ferdigbehandlet i løpet av første kvartal 2017.

Les også: Kina har fått ny finansminister

Trump: – FBIs agenter vil ikke la Clinton slippe unna

Følg markedet med DN Investor

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DVNtv:

- Når han snakker om «making America great again» mener han «making America white again»
Barbara J. Jordan (74) forteller at dette er den mest vulgære og ondsinnede valgkampen hun har opplevd. Nå oppfordrer hun alle til å bruke stemmeretten i vippestaten Florida.
02:05
Publisert:
 

 
15 biler - én vinner
Dagens Næringsliv kårer Årets firmabil 2016. Her er vinneren.
01:36
Publisert: