Vekstfondet Northzone la i 2010 ut i overkant av 100 millioner kroner for en eierandel på 5,6 prosent i rubrikkannonsenettstedet Avito.ru.

Nå har selskapet solgt unna eierposten for drøye 1,3 milliarder kroner, skriver både Dagens Industri og Finansavisen i sine lørdagsutgaver.

Kjøper er det sørafrikanske mediekonsernet Naspers, som har sikret seg en majoritetsandel på 67,9 prosent av aksjene.

- Vi har oppnådd høyere multipler tidligere, men da med relativt små investeringer. I absolutt avkastning er Avito blant det beste vi har oppnådd, ikke minst tidsperioden sett i betraktning, sier Northzone-partner Tellef Thorleifsson til Finansavisen lørdag.

Også de to svenske gründerne bak tjenesten, som omtales som Russlands svar på norske Finn.no og svenske Blocket.se, får inn over en milliard kroner i forbindelse med salget.

Det venske konsernet Kinnevik, som eide en andel på 31 prosent av selskapet, selger hele andelen og får inn rundt syv milliarder kroner, ifølge Dagens Industri. Konsernets gevinst er på rundt 6,6 milliarder kroner.

Les også på DN.no:

Alphabet kjøper tilbake aksjer for 5.099.019.513,59 dollar  

Selger Blindleia-luksus for 40 millioner  

Undersøker flere motorer for juks

Se DNTV: Bli med på høstjakten under vann

Bli med på høstjakten under vann
Se fridykkerveteran og undervannsjeger Børje Møster jage stortorsken i Fosnstraumen.
02:48
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.