Susanna Campbell må gå av etter 13 år i det svenske oppkjøpsfondet Ratos. Ratos-styret har avgjort at selskapet trenger ny toppsjef, med bredere ledererfaring.

- Ratos har resultatmessig underprestert i en periode. Styrets avgjørelse er at det fremover, og i møte med stadig tøffere konkurranse, trengs bredere operativ ledererfaring i direktørposten, sier styreformann Jonas Wiström, i en pressemelding.

Campbell har de siste fire årene ledet det svenske oppkjøpsfondet, som også eier norske Arcus.

- Jeg har hatt tretten fantastiske, hendelsesrike år i Ratos, de siste fire årene som sjef. Når Ratos nå står overfor en slags ny start, kjennes det naturlig at våre veier skilles, sier avtroppende Ratos-sjef Susanna Campbell i pressemeldingen.

- Det har vært en fornøyelse og et privilegium å få jobbe med alle dyktige, drevne mennesker og spennende selskap som har vokst seg sterkere og større. Jeg kommer til å følge Ratos videre utvikling med stor interesse og for egen del føles det spennende å kunne begynne med noe nytt, sier Campbell i pressemeldingen.

Les også: Reuters: Arcus kan bli notert på Oslo Børs

Investeringssjef Lars Johansson tar over som fungerende direktør 1. juli, og selskapet innleder omgående en søkeprosess etter ny direktør.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:
Investorer putter nye millioner i Nabobil

Rammer 18 flygninger til og fra Norge

Kvitter seg med ansatte som stritter imot: Expert på snuoperasjoner dn+ (+)

Arbeidstagere som jages av indre demoner (endelig mandag): Sykt hard jobbing dn+ (+)

Anbefalt av DNtv:

Kan man komme i form på en elsykkel?
Episode 1: Formsjekk. DN skal følge Kim Finseth (31) gjennom ett år med trening på elsykkel. Målet er Birkebeinerrittet 2017.
03:32
Publisert:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

Har du fått med deg DNs «Brexit»-serie (DN+)?

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.