– Over 20 beboere har begynt å kaste steiner på oss, sier operasjonsleder Pål Erik Teigen i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Det lokale politiet får nå forsterkninger fra Oslo, Romerike og Nordre Buskerud politidistrikt for å få kontroll over situasjonen på asylmottaket.

Totalt skal rundt 20 tjenestemenn rykke inn når styrken er komplett.

Har ikke kontroll

– Vi har ikke kontroll på de over 20 personene som har kastet stein og gjort hærverk. Vi venter nå på bistand før vi går inn for å rydde opp, sier operasjonslederen.

Hadeland skriver at politiet rykket ut med åtte mann til Norsk Mottaksdrifts asylmottak på Lundby i Lunner klokka 12 torsdag. De klarte imidlertid ikke å roe den svært opphetede situasjonen som ble utløst da en av beboerne motsatte seg å bli omplassert.

Mannen var i 14.30-tiden hentet ut av mottaket, men politiet hadde ikke kontroll på et stort antall de andre beboerne.

Hærverk på politibiler

– De har gjort hærverk på bygninger og på politibilene. Det er grunn til å anta at skadeomfanget er stort. Det er en god del knuste ruter, både på husene og på bilene våre, sier Teigen.

Med å «rydde opp» mener han å gå inn for å pågripe dem som har deltatt i tumultene.

Politiet har med seg hund og er utstyrt med hjelmer og skuddsikre vester.

Mottaket på Lundby åpnet i oktober 2013 og er for mindreårige asylsøkere. (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.