Børsstyret har besluttet å opprettholde sitt vedtak om å ilegge gruveselskapet Intex Resources et overtredelsesgebyr på 420.000 kroner for brudd på plikten å melde innsideinformasjon til markedet, ifølge en melding torsdag.

Intex Resources har i brev av 13. februar 2013 påklaget vedtaket.

company:itx

Børsstyret fattet i møte 20. mars 2013 vedtak om å opprettholde sitt vedtak av 30. januar 2013 og klagen fra Intex Resources oversendes børsklagenemnden.

Forholdet skriver seg fra 5. januar 2012 da Intex før børsåpning offentliggjorde en børsmelding der det fremgikk at selskapet hadde inngått en intensjonsavtale (MoU) med det kinesiske selskapet MCC8 om utvikling av selskapets nikkelprosjekt på Mindoro, Filippinene.

Børsmeldingen førte til at aksjekursen i Intex Resources steg 67,8 prosent i løpet av dagen.

"Oslo Børs var ikke underhånden informert om forhandlingene som ledet frem til avtalen, men i redegjørelsen fra Intex Resources om forhandlingene gikk det fram at selskapet hadde vært i prosess med MCC8 siden slutten av november 2011", uttalte Oslo Børs da innsideboten ble vedtatt tidligere i år.

Intex Resources anførte at de ikke anså informasjonen å være innsideinformasjon før avtalen var signert.

Intex-aksjen ITX var ned 4,5 prosent til 3,63 kroner, omsatt for oppunder én million kroner torsdag.

Les også:
- Føler meg som moralsk vinner uansett
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.