Arbeidet med å samle opp olje i Mexicogolfen ble stanset da den tropiske stormen Alex tirsdag utviklet seg til sesongens første orkan.

Stormen ble offisielt erklært orkan mens den feide fram gjennom den sørvestlige delen av Mexicogolfen med kurs for grenseområdet mellom Mexico og Texas.

Orkanens kurs er godt vest for området der oljelekkasjen spyr olje ut i havet, men høye dønninger og kraftig vind vil skape problemer for oppsamlingen av olje.

Vil presse mer olje mot kysten
Stormen ventes ikke å gjøre skade på utstyret som er montert over lekkasjen for å fange opp lekkende olje. Men bølgene kan forsinke installeringen av et tredje system til å samle opp olje.

Bølgene og den kraftige vinden fra sør vil også presse mer av de store oljeflakene mot kystlinjen i Louisiana, Mississippi, Alabama og Florida.

Flere plattformer som ligger nærmere områdene Alex ventes å passere gjennom, er av sikkerhetsgrunner stengt og personalet evakuert, og to av Mexicos største oljehavner er stengt.

Les også: Alex tiltar i styrke

Sjekker om Wall Street tåler at BP går konkurs (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.