Orkla har økt sin beholdning i Fast Search & Transfer og har nå 51,026 millioner aksjer i selskapet, tilsvarende 15,16 prosent. Det fremgår av en aksjonærutskrift mandag.

På en aksjonærutskrift datert 27. desember hadde Orkla 13,67 prosent.

Aksjonærutskriftene har normalt et par dagers etterslep. Ved nyttår ble det innført flaggeplikt ved 15 prosent.

Orkla vil kaste Keith og Fussel
Rett før jul krevde Orkla, Fasts største aksjonær, ekstraordinær generalforsamling for å velge nye styremedlemmer. I innkallingen foreslo Orkla å kaste styreleder Thomas Fussell og styremedlem Robert Keith. Det to har vært med å bygge opp selskapet fra starten.

Les: Vil avsette Keith og Fussel

Begrunnelsen var misnøye med selskapets utvikling og i innkallingen skrev Orkla følgende:

"Over lengre tid har åpenbare svakheter i selskapets utvikling blitt mer og mer synlige. Kombinert med de siste kvartalers negative resultatutvikling, store nedskrivninger og den varslede mulige endring av regnskapet for 2006 og 2007 gir dette ytterligere grunn til bekymring, skriver Orkla i innkallingen."

Det er ikke satt dato for når generalforsamlingen skal være. Ifølge reglene må den avholdes senest én måned etter at det er reist krav om ekstraordinær generalforsamling. Det betyr at den må avholdes senest 21. januar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.