Metallisk eller blodig smak i munnen. Det er ikke det kundene forventer når de skal toppe et måltid med remulade.

Det har imidlertid vært tilfelle for en rekke tyskere som spiste remulade fra Orkla Foods i Danmark.

Orkla Foods Danmark A/S begikk først en stygg produksjonsfeil som forurenset remuladen med metallsplinter fra fabrikkanlegget. Deretter solgte Orkla 8.064 dunker med remulade til en tysk kunde som leverer til grillbarer og restauranter- vel vitende om at de var farlige, skriver ekstrabladet.dk.

- Nesten panikk

- Vi fikk nesten panikk da vi fant ut at det hadde skjedd. Vi tar det ekstremt alvorlig. Det er kritisk at et sperret og potensielt farlig produkt kan bli levert ut, og vi undersøker hvordan det kunne skje, sier Orklas informasjonsdirektør Elisabeth Voss til avisen.

Orkla informerte heller ikke de danske matvaremyndighetene tidsnok, og er ilagt en bot på 80.000 danske kroner. Voss sier Orkla er uenig i at konsernet skal ha noen bot, da hun mener de har orientert myndighetene så tidlig som det var mulig.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Han er ny Orkla-topp


Godteri og snacks løfter Orkla
 

– Svarteste dagen siden svartedauden