Konsernsjef Peter Ruzicka i Orkla mener det langsiktig ikke bra for verken dagligvarekjedene eller leverandørene med voldsomme priskriger på enkeltvarer.

Han viser til priskriger blant kjedene på enkeltprodukter i første kvartal, blant annet smågodt til 2,90 kroner før påske.

- Langsiktig tror jeg ikke dette bra verken for handelen, leverandørene eller til og med forbrukerne med slike vanvittige priskriger. Det er tidvis litt ute av kontroll, sier Ruzicka.

Han understreker at Orkla ikke legger seg opp i hvilke priser dagligvarekjedene setter på varene.

Orkla-sjef Peter A. Ruzicka, her på dagens resultatpresentasjon.
Orkla-sjef Peter A. Ruzicka, her på dagens resultatpresentasjon. (Foto: Elin Høyland)

- Vi leverer varer til de som kjøper varer, men vi vil jo samtidig at kundene skal tjene penger på varene våre. Fra et helseperspektiv er det heller ikke bra med så lave priser på smågodt, sier han.

Antallet kjeder i dagligvareleddet har blitt redusert etter at Coop kjøpte opp ICA Norge. Ruzicka sier at de ellers ikke merker noe taktskifte i konkurransen blant kjedene.

- Konkurransen har vært tøff over lengre tid. Samtidig ser vi at kjedene føler hverandre litt mer på tennene nå enn de har gjort tidligere. Det er litt mer tilspissing rundt ting som VGs matbørs, sier Ruzicka. ​

Orklas nye merkevare Pizzabakeriet sto for en tredjedel av kategoriveksten i frossenpizza så langt i 2016.

Ruzicka sier også at den nye pizzaen Grandiosa Take Away var dessuten den nest mest solgte frossenpizzaen i mars. Til sammen var det solgt 1,2 millioner mer Pizza Grandiosa i første kvartal i år enn i fjor, noe som gjør at Orkla styrket markedsandelen innen frossenpizza.

Innen frossepizza hadde Orkla en volumvekst på fire prosent og syv prosent verdivekst i første kvartal.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Vokser med Grandiosa

Lar det være frivillig å dra ut offshore  

Kinas nye bobler: jernmalm og egg

Ida (100) satte verdensrekord på 100-meter  

Se DNtv:
Sterke følelser når et amerikansk cruiseskip for første gang på 50 år til i Cubas hovedstad Havanna
For første gang på over 50 år, kom et amerikansk cruiseskip til Cubas hovedstad Havanna, en hendelse som ikke gikk upåaktet hen.
00:57
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.